Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΘέλουν αστυνομικούς στην Επίδαυρο

Θέλουν αστυνομικούς στην Επίδαυρο

Για ακόμα μία φορά στη βουλή το αίτημα ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος Επιδαύρου για την τουριστική περίοδο, αυτή τη φορά από τον Ανδρέα Πουλά.

Σχετικά

Περισσότερα

Την ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου με προσωπικό ενόψει και της τουριστικής περιόδου έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

«Ο Δήμος Επιδαύρου, είναι ένας από τους τέσσερις Δήμους του Νομού Αργολίδας. Κύριο χαρακτηριστικό και συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής αποτελούν το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το  Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Δύο σημαντικά μνημεία που κάθε καλοκαίρι μέσω των εκδηλώσεων του  Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου προσελκύουν  χιλιάδες κόσμου.

Μετά από την δύσκολη περσινή χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν πολύ λίγες παραστάσεις, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανακοίνωσε πρόσφατα πλήρες πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόκειται να  πραγματοποιηθούν  44 παραστάσεις και στους δύο χώρους από τα τέλη Ιουνίου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021. Οι παραστάσεις θα διεξάγονται παράλληλα και στα δύο θέατρα.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις συνεπικουρούμενες από:

  1. Τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις των φορέων του Δήμου,
  2. Την καθιερωμένη δραστηριότητα του αγροτουρισμού,
  3. Την μικρή απόσταση από την Αθήνα και από Ναύπλιο, Τίρυνθα, Μυκήνες , Πόρο κ.λ.π.
  4. Τις φυσικές ομορφιές και τις παροχές της περιοχής
  5. Η απελευθέρωση των μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού στην χώρα μας

είναι βέβαιο ότι θα αυξήσουν κατακόρυφα την τουριστική κίνηση στην περιοχή.

Η αυξανόμενη τουριστική κίνηση όμως, θα δημιουργήσει αναπόφευκτα και προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης. Ο Δήμος Επιδαύρου διαθέτει ένα Αστυνομικό Τμήμα με 23 οργανικές θέσεις, αυτή τη στιγμή όμως υπηρεσιακά διαθέσιμοι είναι 15 αστυνομικοί, καθώς υπάρχουν 3 κενές οργανικές θέσεις ενώ 5 αστυνομικοί απουσιάζουν είτε λόγω απόσπασης είτε λόγω άδειας ειδικού σκοπού. Οι αστυνομικοί αυτοί μετά βίας επαρκούν για να εκτελούν το έργο της αστυνόμευσης τους υπόλοιπους μήνες και τώρα με την κατακόρυφη άνοδο των επισκεπτών το έργο τους θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο και απαιτητικό λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Με βάσει τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  • Προτίθεστε να ενισχύσετε με προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα Επιδαύρου ώστε να ανταπεξέλθει επαρκώς στο έργο της αστυνόμευσης και της προστασίας πολιτών και των επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ριβιέρα
Home design

Πρόσφατα σχόλια