home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Από το Ναύπλιο στο CERN

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Από το Ναύπλιο στο CERN

Η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου Χριστίνα Ρούμπου επιλέχθηκε για να συμμετέχει από τις 12 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής), το οποίο στοχεύει να ενθαρρύνει την περιέργεια των μαθητών Λυκείου για μάθηση και να τους παρακινήσει να αναλάβουν μια σταδιοδρομία στην επιστήμη, τη μηχανική ή την έρευνα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το CERN. Για το 2021 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής επέλεξε γιανα εκπαιδεύσει μαθητές προερχόμενους από 6 εκ των 23 κρατών-μελών (μεταξύ αυτών την Ελλάδα). Από τη χώρα μας επιλέχθηκαν 24 μαθητές που φοιτούν στις τάξεις Α’ και Β’ Γενικού Λυκείου μεταξύ των 202 αιτήσεων συμμετοχής που υποβλήθηκαν.

Το πρόγραμμα HSSIP (= High School Students Internship Programme) δίνει τη δυνατότητα στους νέους από τις έξι προσκεκλημένες χώρες ετησίως να έρθουν σε επαφή με το CERN προσφέροντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν στο διεθνές ερευνητικό εργαστηριακό περιβάλλον, με εργαστηριακή εξάσκηση, δικές τους προτάσεις και ιδέες και παρέχει ένα πρόγραμμα πλαισίων για να αναδειχθεί η έρευνά του και το πρόγραμμα Genève Internationale.

Η επιλογή των υποψηφίων έγινε από επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Εμμανουήλ Τσεσμελή, Υπεύθυνο του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του CERN, Ευάγγελο Γαζή, Καθηγητή ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ, Σταυρούλα Κώτση, Υπεύθυνη του High-School Students Internship Programme και την Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, φυσικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis