home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΚορινθίαFeaturedFirst Featured

Πριβέ Ανάσταση με face control σε ναό της Κορινθίας!

Ένα απίστευτο γεγονός ψιθυρίζεται ότι έλαβε χώρα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου σε χωριό της Κορινθίας. Αν όλα αυτά που περιγράφονται, ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τότε μιλάμε για κάτι αδιανόητο, που έχει κάνει τον Μητροπολίτη Κορίνθου να βγει από τα ρούχα του!

Σύμφωνα με όσα λέγονται λοιπόν, στη μικρή κοινωνία του χωριού – του οποίου το όνομα για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε – τη Μεγάλη Παρασκευή, ο ιερέας της ενορίας ενημέρωσε το ποίμνιό του ότι δεν θα τελέσει την αναστάσιμη λειτουργία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο ιερέας εξήγησε στους ξαφνιασμένους και σοκαρισμένους πιστούς της ενορίας του, ότι αφενός δε συμφωνεί με το να ειπωθεί το «Χριστός Ανέστη» σε άλλη ώρα εκτός από τα μεσάνυχτα και αφετέρου, όταν τα ερωτήματα πύκνωσαν, ότι προσωπικοί λόγοι τον αναγκάζουν να μην τελέσει τη λειτουργία και παρέπεμψε τους Χριστιανούς σε γειτονικές ενορίες για να καλύψουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Οι πιστοί πράγματι κανόνισαν τη μετάβασή τους σε διπλανά χωριά ώστε να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» και να πάρουν το Άγιο Φως, πιστεύοντας πώς – κακώς – η εκκλησία του χωριού τους την αναστάσιμη νύχτα θα μείνει σκοτεινή και βουβή. Μάλιστα θεωρούσαν αδικαιολόγητη την απόφαση του παπά τους, αλλά την δικαιολογούσαν κατά κάποιο τρόπο, επειδή ο εν λόγω ιερωμένος γενικά έχει τη φήμη του «δύστροπου».

Όμως, ο παπάς είχε άλλα σχέδια! Σύμφωνα, με όσα ψιθυρίζονται, όλο και πιο φωναχτά τις τελευταίες μέρες, ο ιερέας, συνέταξε λίστα συγκεκριμένων πιστών και οικογενειών με κριτήρια κυρίως οικονομικά και όχι θρησκευτικά! Τους κάλεσε ο ίδιος στο τηλέφωνο και τους ενημέρωσε ότι η αναστάσιμη λειτουργία θα τελεστεί κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών!

Δηλαδή, τους είπε ότι το «Χριστός Ανέστη» θα ακουστεί στις 12:00 όπως επιτάσσει η θρησκευτική παράδοση, και τους κάλεσε να εκκλησιαστούν υπό τους εξής όρους: Θα έπρεπε να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους μακριά από τον ιερό ναό για να μην κινήσουν υποψίες, να μην φορούν μάσκες(!), να τηρήσουν άκρα μυστικότητα και φυσικά να μην έχουν μαζί τους λαμπάδες. Για το τελευταίο τους καθησύχασε ότι λαμπάδες θα έβρισκαν στην εκκλησία.

Έτσι και έγινε. Από τις 11:30 και μετά υπό άκρα μυστικότητα, ένας ένας, όσοι ανήκαν στην ειδική λίστα του ιερέα, προσέρχονταν με χίλιες προφυλάξεις και έμπαιναν στην εκκλησία. Τόσο η αυλόπορτα του ιερού ναού όσο και η κυρίως πόρτα ήταν κλειδωμένες και άνοιγαν μόνο εφόσον άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του ιερέα, έκανε το απαραίτητο face control και έλεγχε ότι ο πιστός ήταν στη λίστα!

Μέσα στον ιερό ναό, όπου οι πιστοί συγκεντρώθηκαν για να πάρουν το άγιο φως, χρειάστηκαν άσπρα κεριά, τα οποία πωλούνταν από το «συνεργείο» του παπά στην εξωφρενική τιμή των 5€ το καθένα!

Κάπως έτσι τελέστηκε η μοναδική ίσως στο πανελλήνιο πριβέ Ανάσταση! Οι πιστοί άφησαν τον παχυλό οβολό τους στην εκκλησία, άκουσαν το «Χριστός ανέστη» στις 12:00 και γύρισαν σπίτι τους ελαφρότεροι για να απολαύσουν τη μαγειρίτσα!

Ωστόσο, τίποτα δεν μένει κρυφό κάτω από το φως του ήλιου και οι μέρες που πέρασαν οι ψίθυροι που ακούστηκαν, τα σκηνικά που περιεγράφηκαν έφτασαν σιγά-σιγά στα αυτιά του Μητροπολίτη Κορίνθου κι όπως μαθαίνουμε ο εν λόγω ιερέας – διοργανωτής της πριβέ Ανάστασης, τα έχει βρει πολύ μα πάρα πολύ σκούρα!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button