banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Lockdown: Ο οδικός χάρτης της επιστροφής στην κανονικότητα

Σε ρυθμούς… κανονικότητας επανέρχεται σταδιακά η χώρα καθώς μετά το λιανεμπόριο και την εστίαση, αναμένεται να γίνουν κι άλλα “ανοίγματα”. Ουσιαστικά, το άνοιγμα της εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη ανάσα για τους επιχειρηματίες του κλάδου και τους πολίτες μετά από έξι μήνες αναστολής εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία με τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας επιστρέφουν στα θρανία.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 15 Μαΐου ανοίγουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Σχόλια

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

banner mantzounis pasxa2025
banner fragkioudakis pasxa2025
banner sideris
banner argiropoulou anastasia sassa
banner labrou pasxa2025
banner epimelitirio argolidas pasxa 2025
newsletter banner anagnostis