home design 800x400
home design 1170Χ320

Το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου παίρνει τα πάνω του – Νέες σκηνές και όρεξη για δουλειά

Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου

Τα πάνω του παίρνει το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου και φαίνεται ότι υλοποιούνται σταδιακά τα επί σειρά ετών αιτήματα των ανθρώπων του, μετά από πολλά χρόνια.

Ήδη όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη ορίστηκε προσωρινός Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο ηθοποιός – σκηνοθέτης – Θεατρολόγος Τάκη Τσαρσιταλίδης, μέχρι να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες προκήρυξης της θέσης, και τίθεται ο στόχος της αναβάθμισης των θεατρικών ομάδων.

Αυτά προέκυψαν μετά την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., αλλά και της ομάδας εργασίας του Θεάτρου.

Σκοποί και στόχοι

Η συνέχεια και η αναβάθμιση των δύο σκηνών που λειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια (Πειραματική Σκηνή με υπεύθυνη την Βάλια Ρεντούλη και η Παραμυθένια Σκηνή με την Θάλεια Αντωνιάδη)

Η δημιουργία μιας Κεντρικής Σκηνής με επαγγελματίες ηθοποιούς (ορισμένοι απ’ αυτούς είναι συνδημότες ή με καταγωγή από το Ναύπλιο ή την Αργολίδα γενικότερα) με σκηνοθέτη τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Η δημιουργία μιας επαγγελματικής Παιδικής Σκηνής με έναρξη λειτουργίας το 2022)

Ανοιχτή συνάντηση μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν με όλους όσοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ.

Η διοργάνωση σεμιναριακών κύκλων μαθημάτων υποκριτικής στο Ναύπλιο (1 ή 2 κάθε χρόνο) που θα απευθύνονται στα μέλη όλων των θεατρικών ομάδων της Πόλης ή του ευρύτερου Δήμου και ταυτόχρονα, αποστολή μελών του ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ. σε εγνωσμένης αξίας θεατρικά σεμινάρια που διεξάγονται πανελλαδικά.

Εύρεση και διαμόρφωση χώρων που θα μπορούν οι θεατρικές ομάδες του Δήμου να κάνουν πρόβες ή να παρουσιάζουν τις δουλειές τους. Για τον σκοπό αυτό άμεσα θα γίνει συνάντηση (μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν) του Δ.Σ. και του καλλιτεχνικού διευθυντή με τους εκπροσώπους των θεατρικών ομάδων .

Η δημιουργία ενός Φεστιβάλ Σχολικών Θεατρικών Ομάδων (σχολεία Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας) από τον Ιούνιο του 2022 και κάθε Ιούνιο. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis