home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κόσμος

Τρόμος από το διάστημα: Εκτός ελέγχου κινεζικός πύραυλος 21 τόνων

Εκτός ελέγχου βρίσκεται κινεζικός πύραυλος 21 τόνων, ο οποίος πέφτει στη Γη και μπορεί να προσγειωθεί σε κατοικημένες περιοχές, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Ο πύραυλος της Κίνας, Long March 5b, που εκτοξεύθηκε την Μεγάλη Πέμπτη, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να πραγματοποιήσει μια μη ελεγχόμενη προσγείωση.

Ο Jonathan McDowell, ένας αστρονόμος που παρακολουθεί αντικείμενα σε τροχιά γύρω από τη Γη, δήλωσε στο SpaceNews ότι η πορεία του δείχνει «λίγο πιο βόρεια από τη Νέα Υόρκη, τη Μαδρίτη και το Πεκίνο και όσο νότια είναι η νότια Χιλή και το Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας».

Θα μπορούσε να προσγειωθεί οπουδήποτε σε αυτό το εύρος, που καλύπτει ωκεανούς και κατοικημένες και μη κατοικημένες περιοχές, αλλά τα περισσότερα από τα συντρίμμια του θα καούν στην ατμόσφαιρα.

Οι δορυφορικοί ιχνηλάτες έχουν εντοπίσει τον πύραυλο μήκους 100 ποδιών που ταξιδεύει με ταχύτητα μεγαλύτερη από τέσσερα μίλια το δευτερόλεπτο.

Η Κίνα που άρχισε να «στήνει» τμηματικά το δικό της Διαστημικό Σταθμό, θέτοντας σε τροχιά γύρω από τη Γη το πρώτο τμήμα του εκτόξευσε με ένα μεγάλο πύραυλο Long March 5B από το διαστημικό κέντρο στην κινεζική νήσο Χαϊνάν στις 11:23 π.μ. τοπική ώρα την Μεγάλη Πέμπτη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button