home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρίπολη: Αντάρτης παπάς άφησε το χωριό χωρίς Ανάσταση

Πέρυσι την Ανάσταση λόγω κορωνοϊού την γιορτάσαμε στα μπαλκόνια μας, ενώ φέτος η κυβέρνηση με την συγκατάθεση της Εκκλησίας αποφάσισε να γίνει στις 9 το βράδυ. Σε πολλά χωρία ελλείψει ιερέων η Ανάσταση πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα, Όμως, σε ένα χωριό σε κοντινή απόσταση από την Τρίπολη, οι πιστοί δεν έκαναν τελικά Ανάσταση!

Ο παπάς θέλησε να πραγματοποιήσει την Αναστάσιμη Λειτουργία την ώρα που γινόταν κάθε χρόνο και να ακουστεί το Χριστός Ανέστη στις 12 τα μεσάνυχτα ως είθισται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το arcadiaportal.gr, λίγο πριν αρχίσει η Αναστάσιμη Λειτουργία στο χώρο βρέθηκε η αστυνομία προειδοποιώντας για τις κυρώσεις που θα είχε ο ιερέας και όποιος άλλος βρισκόταν εκεί λόγω της παρέλευσης του ωραρίου, με αποτέλεσμα οι πιστοί του χωριού να μην κάνουν τελικά Ανάσταση.

Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις για την απόφαση του Ιερέα να μην υπακούσει στις αποφάσεις που άλλαξαν τα εκκλησιαστικά δεδομένα λόγω πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα, κάτι που τελικά οδήγησε στο να μην τελεστεί καθόλου η λειτουργία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis