home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: High tech φιλαρμονική κατά την Περιφορά Επιταφίου στον Άγ. Κωνσταντίνο

Μεγάλη Παρασκευή Περιφορά Επιταφίου στον Άγιο Κωνσταντίνο (Ναύπλιο)

Σε μια ευφάνταστη πρωτοβουλία προχώρησε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο, που συνδέθηκε ζωντανά με το δημαρχείο της πόλης, όπου παιάνιζε ύμνους η Φιλαρμονική του δήμου.

Έτσι ο κόσμος από τη μια έβλεπε και με κατάνυξη παρακολουθούσε την περιφορά του Επιταφίου γύρω από το ναό, ενώ παράλληλα τα βλέμματα έπεφταν και στην οθόνη που γινόταν προβολή της συναυλίας της Φιλαρμονικής που παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια. Παράλληλα ακούγονταν από τη μια οι ιερείς και οι ψάλτες και ταυτόχρονα ακουγόταν η Φιλαρμονική, με κάποιες διακοπές στο live-streaming, αφού όπως φαίνεται ή η αναμετάδοση ή η λήψη έγινε με χαμηλή ταχύτητα internet.

Η μετάδοση της Φιλαρμονικής έγινε ταυτόχρονα στους ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου, Ευαγγελίστριας και Αγίου Κωνσταντίνου, οπότε δεν μπορούσε να γίνει εύκολα συγχρονισμός της λειτουργίας της Περιφοράς του κάθε ναού, με την ώρα που έπαιζε η Φιλαρμονική και γι΄  αυτό υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα. 

Στον ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου τηρήθηκαν σε γενικές γραμμές τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ η περιφορά, όπως προβλεπόταν περιορίστηκε στην πλατεία. Η περιφορά του Επιταφίου ολοκληρώθηκε σε 10 λεπτά με σωστή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Έγινε μία στροφή δηλαδή γύρω από την εκκλησία, πρώτα από την πίσω πλευρά και μετά γύρω από το σιντριβάνι και στη συνέχεια μέσα στον ιερό Ναό.

Φωτορεπορτάζ

Οι φωτογραφίες από την περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Κωνσταντίνο είναι του Φάνη Τσίρου

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis