home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ραντεβού στο Ναύπλιο για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά

Εργατικά σωματεία από την Αργολίδα με ανακοινώσεις τους χαιρετίζουν την Εργατική Πρωτομαγιά και καλούν στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο, στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης 6 Μαΐου.

Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 6 ΜΑΗ

ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ – ΠΛ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ -10:30 – ΝΑΥΠΛΙΟ

Συνάδελφοι, μας λένε πως οι αλλαγές στο χρόνο εργασίας θα πραγματοποιούνται με τη συναίνεση μας. Ότι θα μπορεί να αρνηθεί οποιαδήποτε μεταβολή ο εργαζόμενος στην εργασιακή του σχέση, χωρίς συνέπειες.

Όμως, στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στη σχέση εργοδότη – εργαζόμενου, δεν υπάρχει ισότητα και ισορροπία! Το διευθυντικό δικαίωμα το γνωρίζουμε! Διευθυντικό δικαίωμα είναι να δουλεύει ο εργαζόμενος όσο, όποτε και όταν θέλει η επιχείρηση.

Οι εκβιασμοί, οι απειλές, οι βλαπτικές μεταβολές στη γλώσσα του εκσυγχρονισμού τους, λέγεται διευθυντικό δικαίωμα. Επιδιώκουν την ατομική διαπραγμάτευση και το ξεμονάχιασμα του εργαζόμενου. Έτσι ο εργαζόμενος μπαίνει στο στόμα του λύκου.

Συνάδελφοι, η λύση βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, στους  απεργιακούς αγώνες!ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Να μην το επιτρέψουμε! Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.

Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Διεκδικούμε δουλειά ζωή με δικαιώματα».

Ομάδες γυναικών Άργους και Ναυπλίου

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την Κυριακάτικη αργία

Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

Εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και του χωριού, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες,

135 χρόνια μετά τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας για να διεκδικήσουμε μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

Η συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στη χώρα μας και παγκόσμια, μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και για τις μελλοντικές γενιές.

Δεν ανεχόμαστε να βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Δεν μπορούμε να ζούμε με το άγχος των πρωτοκόλλων λάστιχο στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, της «αυτοδιάγνωσης» και να χρυσοπληρώνουμε για τις προληπτικές, διαγνωστικές εξετάσεις.

Δε δεχόμαστε την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Δε συμβιβαζόμαστε με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, με τα προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία μας, με τη μερική απασχόληση που σημαίνει μισό μισθό και μισή ζωή, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Δε δεχόμαστε η μητρότητα να θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία και να ρίχνουν αποκλειστικά στις πλάτες μας την ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ.

Δεν ανεχόμαστε να πέφτει στις πλάτες μας το βαρύ φορτίο του ανταγωνισμού μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών στους οποίους είναι άμεσα μπλεγμένη η ΕΕ και η κυβέρνηση. Πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας να χτίζεται η ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων, που περιμένουν νέο πακτωλό χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή!

Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη και ώρα 10:30 π.μ. στην Πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ»

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας

«Το Σωματείο μας συμμετέχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης  που οργανώνουν τα Συνδικάτα της Αργολίδας για την Πρωτομαγιά.

Την Πρωτομαγιά στις 11:30 το πρωί (Μ. Σάββατο) θα γίνει κατάθεση στεφανιού στο μαρτυρικό τόπο της Ακροναυπλίας για να τιμήσουμε τους αγωνιστές.

Την Πέμπτη 6 Μάη στις 10:30 π.μ. το αγωνιστικό μας ραντεβού θα είναι στην Πλατεία Καποδίστρια, για να ενώσουμε τη φωνή μας με την εργατική τάξη. Να δώσουμε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας την πρώτη απάντηση για τις ανατροπές του αιώνα, για το νόμο έκτρωμα για τη δεκάωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, για τη νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα,  το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη γενίκευση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω και διεκδικούμε ό,τι  με τον ιδρώτα και τον κόπο μιας ζωής πληρώσαμε.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καταβολή του δώρου του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους από το 0,5% του προϋπολογισμού.
  • 13η και 14η σύνταξη.
  • Κατώτατη σύνταξη για όλους 600 ευρώ από 384 ευρώ που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων.
  • Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
  • Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους του συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις

Δε θα επιτρέψουμε το ρολόι της ιστορίας να γυρίσει πίσω.

Ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα μας

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis