home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Αρχείο

Στην Τρίπολη θα ταφεί ότι απέμεινε από τον Διονύση

Δύο χρόνια μετά το απίστευτο «ολοκαύτωμα» στη Γερμανία, η τέφρα του νεαρού Έλληνα επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου και θα ταφεί. Η αδελφή του που ζει στο Ντάρμσταντ έφερε πίσω στην Αρκαδική γη ότι απέμεινε από τον άτυχο Διονύση Αγγελάκο. Η στάχτη του που πέρασε από σαράντα κύματα, ετάφη τελικά δίπλα στον πατέρα του στην Τρίπολη.

Την τραγική ιστορία του Διονύση έφερε στο φως το «Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη στις 12 Μαρτίου 2021 που αποκάλυψε λάθη και παραλείψεις των Αρχών. Ο Διονύσης Αγγελάκος πήγε στη Γερμανία για ένα καλύτερο μέλλον και λίγες ημέρες μετά, βρέθηκε νεκρός στην ίδια περιοχή που έμενε και η αδελφή του.

Η γερμανική αστυνομία ενημέρωσε με ένα email την ελληνική προξενική αρχή της Φρανκφούρτης αλλά κανείς δεν το πρόσεξε, ούτε και απαντούσαν στις τηλεφωνικές κλήσεις των Γερμανών.

Το αποτέλεσμα τραγικό. Ο Διονύσης Αγγελάκος έμεινε στα αζήτητα της περιοχής παρά το γεγονός ότι τον αναζητούσαν η αδελφή και η μητέρα του που ήδη είχε μεταβεί στη Γερμανία. Η σορός του αποτεφρώθηκε και τοποθετήθηκε σε ένα νεκροταφείο στη γειτονιά της αδελφής του!

Έπρεπε η οικογένεια του Διονύση να απευθυνθεί στο «Τούνελ» για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Όταν η εκπομπή βρέθηκε στην Τρίπολη για το ρεπορτάζ της αναζήτησης του αγνοούμενου – όπως όλοι πίστευαν – νέου, τότε ταρακουνήθηκαν τα λιμνάζοντα ύδατα. Οι τοπικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με το ελληνικό Προξενείο για να πάρουν είκοσι μήνες μετά, την τραγική απάντηση.

ΕΔΕ διέταξε το ΥΠΕΞ μετά τις αποκαλύψεις του «Τούνελ»

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια λίγες ημέρες μετά την δημσιοποίηση της υπόθεσης στο «Τούνελ».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Με αφορμή όσα πρόσφατα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha σχετικά με την περίπτωση Έλληνα πολίτη, ο οποίος ανευρέθη νεκρός από τις γερμανικές αρχές τέλη Φεβρουαρίου 2019 στην πόλη Darmstadt, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην αρμόδια ελληνική προξενική αρχή στη Φρανκφούρτη».

Πηγή: anikolouli.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button