home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κιάτο: Διανομή τροφίμων σε ευάλωτα νοικοκυριά ενόψει Πάσχα

Διανομή Τροφίμων στο Κιάτο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τις άγιες μέρες του Πάσχα το πρόγραμμα διανομής τροφίμων και λοιπών προϊόντων τόσο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEADόσο και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Σικυωνίων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ/FEAD η διανομή έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη με την επιμέλεια και εποπτεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Σικυωνίων και το ποσοστό προσέλευσης των δικαιούχων οικογενειών, ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, ξεπερνώντας το 60%.

Η διαδικασία διανομής έγινε με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τα στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας είχαν οργανώσει άψογα, με σειρά και τάξη την προσέλευση των δικαιούχων, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Στο πλαίσιο αυτό οι ωφελούμενοι είχαν λάβει γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει κατά την αίτησή τους, όπου οριζόταν ακριβές χρονικά ραντεβού ανά τέταρτο της ώρας, ενώ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, διανομές τροφίμων έγιναν και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Σικυωνίων. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο όπως είναι γνωστό στηρίζει πάνω από 50 οικογένειες δικαιούχων με την παροχή ειδών δύο φορές το μήνα. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τις εορταστικές περιόδους, όπως Πάσχα, Χριστούγεννα, κ.ά. όπου εκτός των κλασικών ειδών που χορηγούνται με προμήθειες του δήμου Σικυωνίων, δίδεται έξτρα νωπό κρέας.

Έτσι, ενόψει Πάσχα αυτές τις μέρες, διανεμήθηκε στους δικαιούχους χοιρινό και κατσίκι. Επιπλέον υπήρξε προσφορά σημαντικής ποσότητας κοτόπουλου, από την εταιρεία «Κοντοχρήστος» το οποίο φυλάσσεται στους καταψύκτες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και θα διανεμηθεί στους ωφελούμενους μετά το Πάσχα.

Η μέθοδος του ραντεβού και η λήψη αυστηρών μέτρων υγειονομικής προστασίας ακολουθήθηκαν και στην περίπτωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενώ διαχρονικά σημαντική είναι η βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών και της ψυχολόγου, που στελεχώνουν την υπηρεσία και υποστηρίζουν τις δικαιούχους οικογένειες.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία και εξυπηρέτηση των δικαιούχων νοικοκυριών τόσο κατά τη διανομή ΤΕΒΑ, όσο και κατά τη διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας αλλά και την αρμόδια αντιδήμαρχο Βάσω Μπουζιάνη.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος, παράλληλα με τις ευχές του για υγεία και χαρά τις εορταστικές μέρες που έρχονται, τόνισε ότι το αληθινό νόημα της Ανάστασης και του Πάσχα είναι η αγάπη και στήριξη στον συνάνθρωπο, η ανθρωπιά και η καλοσύνη και αυτό το νόημα που πραγματώνεται και μέσα από τις δράσεις του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, είναι το φως που θα οδηγήσει την κοινωνία μας σε ένα καλύτερο αύριο!

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis