home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Εστίαση: Με κωδικό άθλησης μέχρι τις 15 Μαΐου

Με κωδικό άθλησης(!), δηλαδή το περιβόητο 6 στο 13033, θα μπορούμε να μετακινηθούμε προς εστιατόρια και καφετέριες μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Παράλληλα, ελεύθερες είναι από σήμερα, Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας, όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφορικά με την Κυριακή του Πάσχα (2/5) υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Τι ισχύει για τις ημέρες του Πάσχα: 

– Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 22:00 μέχρι τις 05:00 της επόμενης ημέρας το πρωί.

– Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών,. Σους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

– Για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής:

– Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Κωδικός άθλησης για φαΐ και καφέ, άνευ μουσικής

Εξάλλου, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι, από την Δευτέρα 3 Μαΐου που επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και καφέ, για τη μετακίνηση σε αυτά θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6 και υπενθύμισε ότι από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας καθορίζεται στις 23:00. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45, ενώ κατέστησε σαφές ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους μέχρι τις 23:00.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά. 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button