home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σε αναμμένα κάρβουνα οι ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ. Ανοίγουν ή όχι;

Καφετέριες Ναύπλιο

Αναστάτωση έχει προκληθεί στον κλάδο της εστίασης παραμονές της επαναλειτουργίας των καταστημάτων καθώς ορισμένοι επαγγελματίες κινδυνεύουν να μην ανοίξουν επειδή ανήκουν σε ΚΑΔ που εξαιρείται. Για παράδειγμα, ενώ ξανανοίγουν αναψυκτήρια, παραδοσιακά καφενεία, τσιπουράδικα, ζυθοπωλεία, οινοπωλεία, καφετέριες και σνακ-μπαρ, δεν προβλέπεται να ξανανοίξει η πιο πολυάριθμη κατηγορία, τα καφέ-μπαρ.

Την παραφωνία σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης. «Δεν έφτανε η ανεπαρκής στήριξη, η εστίαση έχει τώρα να αντιμετωπίσει και την παροιμιώδη ανεπάρκεια του ”επιτελικού” κράτους που νοθεύει τον ανταγωνισμό και δημιουργεί νέες αδικίες» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου εξετάζει το θέμα της επαναλειτουργίας των καφέ-μπαρ, καθώς δέχεται βροχή αιτημάτων. Η πρόθεση της Γενικής Γραμματείας, όπως διατυπώθηκε στους φορείς, είναι να εκδοθεί διευκρινιστική οδηγία, πιθανόν μέσω της ΚΥΑ που αναμένεται, ωστόσο το ζήτημα δεν έχει ακόμα κριθεί.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis