home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Τάσος Λάμπρου: Μία είναι η ευχή μας, καλή ανάσταση με μία ομαλή, νέα κανονικότητα

Σήμερα που ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα, μία είναι η ευχή μας, να διανύσουμε με κατάνυξη τη Μεγάλη Εβδομάδα και να χαρούμε το Πάσχα των Ελλήνων, το μήνυμα της Ανάστασης και μετά το Πάσχα να επανέλθουμε σιγά σιγά, ομαλά σε μία νέα κανονικότητα.

Η πανδημία εδώ και ενάμιση χρόνο άλλαξε τη ζωή μας, την συμπεριφορά μας, τον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Η υγειονομική κρίση δημιούργησε «πληγές» στην ανθρωπότητα, μεγάλες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλαξαν οι κοινωνικές και οι προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, υπήρχε και υπάρχει διάχυτος ο φόβος του θανάτου. Όλοι για μία δεύτερη χρονιά θα γιορτάσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα από αυτό που ξέραμε, από αυτό που ζούσαμε τόσα χρόνια. Όμως το σημαντικό είναι ότι οι περισσότεροι είμαστε εδώ, αν και «έφυγαν» φίλοι και γνωστοί από την κατάρα της πανδημίας και από τη Δευτέρα του Πάσχα θα προσαρμοστούμε στην νέα κανονικότητα και θα κερδίσουμε σιγά σιγά την νέα κοινωνικοποίησή μας.

Οι δοκιμασίες στους ανθρώπους είναι το «παιχνίδι της ζωής», μας γεμίζει με εμπειρίες, με γνώσεις, διαμορφώνει την κουλτούρα μας, το «πιστεύω» για τις αξίες της ζωής και τα ιδανικά μας, κτίζει την ορθόδοξη πίστη και βλέπουμε τη ζωή με μία άλλη προσέγγιση, με μία άλλη ματιά. Γινόμαστε ισχυρότεροι, αναθεωρούμε τον τρόπο ζωής μας, δίνουμε έμφαση στον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες, κατανοούμε ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία μας και η ζωή μας. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της νέας κοινωνικότητας και να υπηρετούμε διαχρονικά τις πανανθρώπινες αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής, να κερδίσουμε τον πλούτο της γνώσης και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για μία ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

Η νέα κοινωνικότητα σίγουρα θα επιφέρει μία αλλαγή στις νέες προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις, αυτό όμως που έχει σημασία είναι να μην χάσουμε ποτέ την ανθρωπιά μας, να μη διαχωρίσουμε ποτέ τους ανθρώπους και να λειτουργούμε με στερεότυπα και προκαταλήψεις. Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσουμε να κτίσουμε με προσοχή, τηρώντας τους κανόνες, την νέα κανονικότητα, να κερδίσουμε την νέα κοινωνικοποίηση και να χαρούμε τις απολαύσεις της ζωής, αξιοποιώντας τον πλούτο των γνώσεων και των εμπειριών που αποκτήσαμε.

Καλό Ορθόδοξο Πάσχα, Καλή Ανάσταση.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button