home design 800x400

Θερινά σινεμά στους παλιούς σταθμούς ΟΣΕ σε Τρίπολη, Καλαμάτα και Πάτρα

Την ευκαιρία να ξαναποκτήσουν ζωή θα έχουν οι παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί σε Τρίπολη, Καλαμάτα και Πάτρα αφού για μία τουλάχιστον βραδιά μετατρέπονται σε θερινά σινεμά, προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες από τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

Πρόκειται για ένα σιρκουί τεσσάρων και μίας εβδομάδων, που θα πραγματοποιηθεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2021 και θα δοθεί η δυνατότητα, κυρίως στο κοινό της περιφέρειας, να απολαύσει αντιπροσωπευτικές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, καθώς και να γνωρίσει και συνομιλήσει με κάποιους από τους συντελεστές τους. Αρωγοί στην ενέργεια είναι οι ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ. Η σύλληψη και εκτέλεση της ενέργειας πραγματοποιείται από την εταιρεία Action Direct, που αποτελεί και τον Φορέα Υλοποίησης της Δράσης.

Η «διαδρομή» αυτή, που θα ξεκινήσει από την Τρίπολη, θα ολοκληρωθεί στο νέο μουσείο σιδηροδρόμου, στην πόλη του Πειραιά, με την προβολή της τελευταίας ταινίας.

H επιλογή των πόλεων έγινε με βάση τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821 και η ενέργεια τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ωστόσο, και με βάση το κριτήριο επιλογής των πόλεων, εντύπωση προκαλεί η απουσία των σιδηροδρομικών σταθμών του Άργους και του Ναυπλίου αλλά και της Κορίνθου από την κινηματογραφική αυτή διαδρομή.

Οι τρεις πόλεις, οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 διαθέτουν σιδηροδρομικούς σταθμούς με μεγάλη ιστορία αφού ήταν από τους πρώτους που ιδρύθηκαν στην ελληνική επικράτεια, μετά το σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά.

Η ιστορικότητα των πόλεων είναι αδιαμφισβήτητη και ο αποκλεισμός τους παρά το γεγονός ότι η διαδρομή από την Τρίπολη προς τον Πειραιά περνάει από τα όριά τους προκαλεί αρνητική εντύπωση και προφανή δυσαρέσκεια στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Με αυτά τα δεδομένα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε από τους διοργανωτές με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν οι τρεις ιστορικές πόλης από την δράση αυτή.

Σχόλια

Exit mobile version