home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ζεσταίνουν καφετιέρες και ανάβουν κουζίνες

Οι καταστηματάρχες στο Ναύπλιο άρχισαν να ετοιμάζουν τα μαγαζιά τους για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου. Με το μέτρο στο χέρι, ορισμένοι επιχειρηματίες προσπαθούν να τοποθετήσουν τα τραπέζια στις κατάλληλες αποστάσεις, ενώ άλλοι έχουν πιάσει πινέλο και μπογιά για να φρεσκάρουν καρέκλες, τραπέζια και εξωτερικούς χώρους.

Εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, καφέ, ζεσταίνουν καφετιέρες και ανάβουν κουζίνες. Η πόλη του καφέ, του μεζέ και του ποτού σηκώνει ρολά έπειτα από έξι μήνες που παραμένουν κλειστά για τους πελάτες τους, με εξαίρεση αυτά που παρέχουν υπηρεσίες take away και delivery, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν, χωρίς να εξυπηρετούν καθήμενους.

Σημειώνεται πως θα ανοίξουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι εστίασης, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα μπορούν οι επιχειρήσεις να καταλάβουν επιπρόσθετο χώρο από το Δήμο, όπως συνέβη τον περασμένο Μάιο.

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά

Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαϊου, ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου «Το Ανάπλι» αναφέρεται στους κανονισμούς λειτουργίας που θα ισχύσουν:

1. Λειτουργία της επιχείρησης ΜΟΝΟ στον εξωτερικό χώρο. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία ημιυπαίθριων και εσωτερικών χώρων.

2. Πελάτες ΜΟΝΟ καθήμενοι.

3. Λειτουργία του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ μπαρ επιτρέπεται με καθήμενους πελάτες και 2 σκαμπό μαζί. Η επόμενη ή και η μεθεπόμενη δυάδα των σκαμπό, σε απόσταση 1,5 μέτρο η μία από την άλλη.

4. Σε οποιοδήποτε πεδίο εργασίας υποχρεωτική η χρήσης μάσκας.

5. Υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού ανά τραπέζι, πάγκους, τουαλέτες, ταμείο, είσοδο – έξοδο.

6. Αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών 0,90 πόντους. Εάν τοποθετηθεί στο ενδιάμεσο καρέκλα η απόσταση ορίζεται στο 1,20. Εάν τοποθετούνται στο ενδιάμεσο δύο καρέκλες η απόσταση ορίζεται στο 1,80.

7. Επισημαίνουμε ότι στην επιχείρηση στις 23:00 (ώρα) δεν θα πρέπει να υπάρχει πελάτης, για να αποφευχθούν οι παραβάσεις.

8. Απολύμανση των τιμοκαταλόγων μετά από κάθε εναλλαγή χρήσης των πελατών.

9. Ο επιχειρηματίας οφείλει να επιδεικνύει στις αρχές ελέγχου την βεβαίωση στην οποία ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ο κύριος ΚΑΔ επιχείρησης.

10. Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι.

11. Το σύνολο των καθήμενων εξυπηρετούμενων πελατών δεν θα υπερβαίνει εκείνο τον αριθμό που αναφέρεται στην Άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

12. Δεν ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα, (όπως άνοιγμα Βιτρίνας – πρόσοψη του καταστήματος – ωφέλιμος χώρος – σύνολο των εξυπηρετούμενων πελατών στην συνολική άδεια της επιχείρησης).

Mετά τις 11μμ, δεν υπάρχουν πελάτες παρά μένει στο κατάστημα μόνο το προσωπικό που είναι στο ΙΚΑ, για καθαριότητες και προετοιμασία για την επόμενη μέρα.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με το SMS.

Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που ανοίγουν

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο, θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.

Συγκεκριμένα η απόφαση για άνοιγμα αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10

  • Υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο ΚΑΔ 56.30.10.03.
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια ΚΑΔ 56.30.10.06.
  • Υπηρεσίες καφετέριας ΚΑΔ 56.30.10.07.
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο ΚΑΔ 56.30.10.14.

Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621, δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις και 5630, υπηρεσίες ποτών και οι οκταψήφιοι αυτών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis