home design 800x400
home design 1170Χ320

Τί δουλειά έχει ο οίκος Dior στην Πελοπόννησο

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Τί δουλειά έχει ο οίκος Dior στην Πελοπόννησο

Στελέχη του οίκου μόδας Dior έχουν ζητήσει να επισκεφθούν στις 26, 27 και 28 Απριλίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ελλάδας, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και το Ναό του Δία στη Νεμέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, άλλο, επίσημο, αίτημα δεν έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εφόσον υποβληθεί, θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Στελέχη του οίκου έχουν επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα και την Αθήνα. Σημειώνεται, ότι στην ανακοίνωση του γαλλικού οίκου για την παρουσίαση της επόμενης συλλογής, γίνεται αναφορά στην Αθήνα, ως τόπος παρουσίασης της συλλογής και όχι σε συγκεκριμένο τόπο

Γιατί επιλέγει Ελλάδα ο οίκος Dior

Ο οίκος Dior επέλεξε τη χώρα μας, λόγω του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση για να παρουσιάσει μια από τις συλλογές του, τη Dior Cruise 2022. Πρόκειται για ενδύματα διακοπών, με την ανάλογη πολυτέλεια του οίκου, βεβαίως. Εχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας η φιλοξενία αυτής της επίδειξης, που θα μας διαφημίσει παγκοσμίως και μάλιστα σε κρίσιμους καιρούς.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα υπάρξουν θεατές ή live srteaming, αλλά, όπως ανακοινώνεται από τους διοργανωτές, θα τηρηθούν οι πιο αυστηροί όροι για την προστασία από τον Covid-19. Θα μετάσχουν και Ελληνες τεχνίτες και καλλιτέχνες, όπως έχει κάνει ο Dior και σε άλλα Cruise σόου του στο Λέτσε, στο Μαρόκο και αλλού.

Πώς προέκυψε η Ακρόπολη;

Ο οίκος έχει κάνει πριν από 70 χρόνια μια εξαιρετική φωτογράφηση στον Ιερό Βράχο για το Paris Match. Ο φωτογράφος Jean-Pierre Pedrazzini είχε καταγράψει με το φακό του τα μοντέλα με φορέματα της συλλογής Fall/Winter 1951, με την οποία ντεμπουτάρισε τη σειρά «Longue» του Dior.

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε…στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται.

Οπως και πέρυσι στην κεντρική πλατεία του Λέτσε, η επιλογή του τόπου έχει ως στόχο την ανάδειξη «της δημιουργικότητας των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών», που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Η κολεξιόν Croisière 2022 του Dior τιμά επίσης την εμβληματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis