home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΆρθροFeatured

Κορωνοϊός: Ακροβασίες πάνω σε 10.000 πτώματα – Έχασε τη μπάλα η Πολιτική Προστασία και το υπουργείο Υγείας

Ακροβασίες πάνω από τα 10.000 και πλέον πτώματα που καταγράφονται ως θύματα του κορωνοϊού κάνει η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας, με μια οικονομία να καοταρρέει και την εμπιστοσύνη του κόσμου να έχει χαθεί από τους χειρισμούς που γίνονται στο θέμα της Πανδημίας.

Από την αρχή, έχουν καταγραφεί συνολικά 10.007 θάνατοι, μέσα σε αλλεπάλληλα καταστροφικά lockdown, που ανακοινώνεται ότι θα χαλαρώσουν μετά το Πάσχα, παρότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του προβλήματος.

Εντωμεταξύ, τα νούμερα των κρουσμάτων που ανακοινώνονται σε ημερήσια βάση, πολλές φορές μοιάζουν αλλοπρόσαλλα και ανακόλουθα με όσα προηγούνται. Για παράδειγμα ο νομός Αργολίδας που μπήκε για μία ακόμα φορά στο βαθύ κόκκινο, καταγράφοντας την περασμένη Δευτέρα πλέον των 170 ενεργών κρουσμάτων, την Κυριακή με έναν μαγικό τρόπο μετρούσε μόλις 5 κρούσματα και το Σάββατο μόλις 9. Δηλαδή σαν να εξαφανίστηκε ο κορωνοϊός μονομιάς, με το που μπήκε ο νομός στο βαθύ κόκκινο. Δίκαια θα αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις και να υποψιαστεί αυτό που λέει ο κόσμος, ότι “μαγειρεύονται” τα νούμερα. Προφανώς και θα ήταν αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ναύπλιο lockdown 25.04.2021
Ο κόσμος – κουρασμένος, ταλαιπωρημένος και απογοητευμένος από όλη αυτή την κατάσταση, με πολλούς συμπολίτες μας να βιώνουν καταστάσεις κατάθλιψης και αδιεξόδου – φαίνεται να χάνει την εμπιστοσύνη του, και μη έχοντας κάτι άλλο να κάνει, ξεσπάει βγαίνοντας ομαδικά από τα σπίτια και δεν κρατιέται, αφού δεν μπορεί να αντιληφθεί τί θα αλλάξει μερικές ημέρες μετά το Πάσχα, που τα μέτρα θα χαλαρώσουν.

Διαβάστε ακόμα

Την ίδια ώρα η τοπική οικονομία – όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλη τη χώρα – καταρρέει, με τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση και να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν τί τους ξημερώνει, αφού με τις συνεχείς παλινωδίες που καταγράφονται και παρατηρούνται, κανένας δεν μπορεί να προγραμματίσει για το μέλλον.

Και ενώ ο εμβολιασμός μέχρι τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, και τα τεστ μόλις και μετά βίας εξαπλώνονται, ο κόσμος – κουρασμένος, ταλαιπωρημένος και απογοητευμένος από όλη αυτή την κατάσταση, με πολλούς συμπολίτες μας να βιώνουν καταστάσεις κατάθλιψης και αδιεξόδου – φαίνεται να χάνει την εμπιστοσύνη του, και μη έχοντας κάτι άλλο να κάνει, ξεσπάει βγαίνοντας ομαδικά από τα σπίτια και δεν κρατιέται, αφού δεν μπορεί να αντιληφθεί τί θα αλλάξει μερικές ημέρες μετά το Πάσχα, που τα μέτρα θα χαλαρώσουν.

Ναύπλιο lockdown 25.04.2021
Χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου από τους χειρισμούς που γίνονται στο θέμα της Πανδημίας

Οι επικοινωνιακές τακτικές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα, χάνουν την ουσία τους, μετατρέπονται σε γραφικότητα και μένουν πίσω από το δικαστικό ακαταδίωκτο που ψηφίστηκε, το οποίο δείχνει να υποκρύπτει φόβο για λαθεμένους χειρισμούς.

Ναύπλιο lockdown 25.04.2021
Δεν κρατιέται ο κόσμος μετά τα αποτυχημένα lockdown

Και επειδή στην προκειμένη περίπτωση οι συγκρίσεις με την Ινδία και τη Βραζιλία δεν στέκουν, αυτό που μένει στην κυβέρνηση είναι να αφήσει τις ακροβασίες και τους τυχοδιωκτισμούς και όσο προλαβαίνει να προσπαθήσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, πριν τα 10.000 θύματα του κορωνοϊού αυξηθούν και άλλο, οπότε πλέον οι συγκρίσεις με τριτοκοσμικές χώρες θα είναι αφενός αναπόφευκτες, αφετέρου τα υποψήφια θύματα θα είναι παντελώς απροστάτευτα από την πολιτεία το επόμενο διάστημα. Επικοινωνία λοιπόν – όχι για την διαφήμιση του όποιου πολιτικού και κυβερνητικού έργου-, αλλά για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών που οδηγούνται ως πρόβατα στη σφαγή.

Άκης Γκάτζιος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button