home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλάβρυτα: Αεροπορικές επιδρομές από ισραηλινά μαχητικά

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες η μεγάλη πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2021” και ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η διεξαγωγή του πολεμικού σεναρίου στα Καλάβρυτα. Επί της ουσίας πρόκειται για προσομοίωση αεροπορικών επιθέσεων στα βάθη της Ανατολίας στην περίπτωση που υπάρξει μια ελληνοτουρκική κρίση.

Άλλωστε στα αμυντικά σενάρια προβλέπονται «αερομαχίες» πάνω από το Αιγαίο. Οτιδήποτε περιλαμβάνει ξηρά, αφορά την ηπειρωτική Τουρκία, καθώς θεωρείται πρακτικά αδύνατο να μπορέσουν τουρκικά μαχητικά να πλησιάσουν στον ελληνικό ηπειρωτικό χώρο, ενώ η έκταση των ελληνικών νησιών δεν προβλέπει τέτοιες καταστάσεις.

Τι Καλάβρυτα τι… Ανατολία

Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι και η εξάσκηση των Ισραηλινών σε αεροπορικές επιδρομές βαθειάς κρούσης, οι οποίοι έτσι εξασκήθηκαν όχι μόνο για την μελλοντική επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο αλλά και για την υπεράσπιση της Κύπρου σε περίπτωση που υπάρξει σύγκρουση με τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα.

Αποτελεί επίσης προσομοίωση αεροπορικής επιχείρησης των Ισραηλινών σε μεγάλη ηπειρωτική περιοχή. Κάτι τέτοιο βρίσκεται μόνο στη νότια Τουρκία.

Η περιοχή των Καλαβρύτων, ανέκαθεν αποτελεί ένα ιδανικό χώρο εναέριων ασκήσεων, αφού το ανάγλυφο του εδάφους δίνει τη δυνατότητα στους πιλότους να κάνουν εκπαίδευση σε απαιτητικές συνθήκες.

Τα μαχητικά ως έξοδο από την περιοχή των Καλαβρύτων επιλέγουν την πιο απαιτητική διαδρομή, υψηλού κινδύνου, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού.

Εκεί βρέθηκε το kalavrytanews.com και αποθανάτισε εντυπωσιακές εικόνες. Οι πτήσεις των μαχητικών, έκοβαν την ανάσα, με παράτολμα περάσματα δίπλα από τους βράχους και χαμηλές πτήσεις που άγγιζαν σπίτια…

H Πολεμική μας Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση με το σύνολο των τύπων μαχητικών αεροσκαφών (F-16, Mirage 2000, Mirage 2000-5, F-4) που διαθέτει καθώς και με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Εκεί βρέθηκε το kalavrytanews.com και αποθανάτισε εντυπωσιακές εικόνες. Οι πτήσεις των μαχητικών, έκοβαν την ανάσα, με παράτολμα περάσματα δίπλα από τους βράχους και χαμηλές πτήσεις που άγγιζαν σπίτια…

Tις φωτογραφίες με τα Ισραηλινά DC Designs F-15  EagleF15 “αιχμαλώτισε” με τον φακό του ο Κλεομένης Κουφαλιώτης και τα F14I SUFA, ο Νίκος Κυριαζής.

Κείμενο:  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος, warnews247.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis