home design 800x400
home design 1170Χ320

Self test: Υποχρεωτικά και σε Δημοτικό και Γυμνάσιο

Τις τελευταίες μέρες, φαίνεται να κλειδώνει το άνοιγμα των γυμνασίων αλλά και των δημοτικών για μετά το Πάσχα, γεγονός που οδήγησε και στην αποκάλυψη από τον Γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας οτι η επιστροφή αυτή θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και με τους μαθητές των Λυκείων δηλαδή με τη χρήση self test.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη: «Η 10η Μαΐου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test».

Την ημερομηνία αυτή είχε αναφέρει ως στόχο για την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων σε δηλώσεις της και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα self test στα σχολεία.

Τα self test θα είναι υποχρεωτικά και στους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου. 

«Θα γίνει σίγουρα υποχρεωτικό το self test για όλους τους μαθητές. Θα δούμε πόσες φορές την εβδομάδα θα γίνεται, είμαστε διαρκώς σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας» δήλωσε Αλέξης Κόπτσης.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις σχετικά με την παράταση του σχολικού έτους και τις προαγωγικές εξετάσεις.

Περιορίστηκε η μετάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα self test που γίνονται στους μαθητές του Λυκείου, από τα οποία έχουν προκύψει περίπου 2.000 κρούσματα και έχουν κλείσει 160 σχολεία.

Ο Αλέξης Κόπτσης υποστήριξε ότι το ποσοστό των μαθητών που έχουν βρεθεί θετικοί είναι 0,1% και έχουν κλείσει το 0,7% των τμημάτων και το 0,9% των σχολείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία κρίνεται άκρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτήν περιορίστηκε η μετάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis