home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτισμόςFeaturedFirst Featured

Ναύπλιο: Στη Μενδώνη οι τσίγκοι των Μυκηναϊκών Τάφων Ευαγγελίστριας

Την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποσχέθηκε να ενημερώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για την τύχη του έργου ανάδειξης των Μυκηναϊκών Τάφων στην Ευαγγελίστρια του Ναυπλίου, η χρηματοδότηση του οποίου έχει διασφαλιστεί, αλλά παραμένουν σκεπασμένοι με τσίγκους, χωρίς να έχει ξεκινήσει καμία εργασία.

Το έργο «Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου» θα συμπλήρωνε την κατασκευή του νέου κτηρίου για το συσσίτιο, το οποίο μάλιστα κινδύνεψε να μη γίνει λόγω της ύπαρξης των τάφων! Όμως η ανάδειξη τους δεν φαίνεται να ξεκινά.

Μυκηναϊκοί Τάφοι Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο
Μυκηναϊκοί Τάφοι Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ευαγγελίστριας εδώ και καιρό είναι ιδιαίτερα ανήσυχο με την κωλυσιεργία που παρατηρείται και έχει απευθύνει εκκλήσεις σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, με κίνδυνο να χαθεί το κονδύλιο.

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά την επίσκεψή του την Δευτέρα στην Ευαγγελίστρια ενημερώθηκε και έδειξε ενδιαφέρον δηλώνοντας ότι θα ενημερώσει άμεσα την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Οι δηλώσεις Νίκα

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button