home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Καιρός: Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές

Συνεχίζεται και σήμερα το μουντό σκηνικό του καιρού με αφρικανική σκόνη και λασποβροχές σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Χαρακτηριστικό του άστατου χαρακτήρα του καιρού είναι ότι χθες Σάββατο 17 Απριλίου, στα νότια τμήματα της χώρας και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αντίθετα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία διατηρήθηκαν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το Σάββατο νωρίς το απόγευμα (ώρα 15:00) στις Πρέσπες η μέγιστη θερμοκρασία ήταν μόνο 7,1 βαθμοί, ενώ στη Νεάπολη Λασιθίου έφθασε τους 33,3 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για σήμερα Κυριακή 18/04

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την Αφρική και λασποβροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένονται σήμερα Κυριακή 18 Απριλίου, καθώς επίσης λίγες σποραδικές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης με λασποβροχές αρχικά σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και μετά το μεσημέρι σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και σε περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σποραδικές καταιγίδες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κυρίως στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 21, στην Ήπειρο από 5 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Αναλυτικά για την Πελοπόννησο:

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis