home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαFirst Featured

Κορωνοϊός: Σύννεφα στην Αργολίδα λίγο πριν το Πάσχα

Τα νεότερα επιστημονικά, κλινικά και επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό παρουσίασε σε συνέντευξή του ο ιατρός δημόσιας υγείας και διευθυντής ΕΣΥ, γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ Βασίλης Διαμαντόπουλος, την Παρασκευή 16 Απριλίου. «Η εικόνα αυτή τη στιγμή λίγο πριν από το Πάσχα δεν είναι καλή», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ στην «κόκκινη» Αργολίδα εμφανίζονται και πάλι …σύννεφα.

Οι δείκτες δείχνουν σταθερότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είπε ξεκινώντας ο κ. Διαμαντόπουλος, αφού τις τελευταίες 7 μέρες παρατηρείται μια σχετική όμοια τάση, που όμως σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι καλή, καθώς υπήρξε μια αύξηση των κρουσμάτων στην Αργολίδα.

Όσον αφορά στην Αρκαδία, ανέφερε ότι υπάρχει μια σταθερότητα στη μείωση των κρουσμάτων η οποία όμως ήταν αυξημένη, με την κατάσταση να παραμένει ανησυχητική.

Στην Κορινθία, είναι σταθερή η κατάσταση και δεν είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, στη Λακωνία υπάρχει μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων που είχαν σχεδόν μηδενιστεί το προηγούμενο διάστημα. Για τη Μεσσηνία εξέφρασε την αισιοδοξία του.

Τέλος, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών και για το νέο εμβόλιο της Jonson&Jonson, σημειώνοντας ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ερευνητικής προσπάθειας η οποία λέει ότι τα εμβόλια είναι χρήσιμα και απαραίτητα.

«Οι ειδικοί πληθυσμοί θα πρέπει πάντα να απευθύνονται στον θεράποντα ιατρό τους προτού εμβολιαστούν».

Με πληροφορίες από arcadiaportal.gr.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

2 Σχόλια

  1. Εγώ σκέπτομαι τον γαιτανο που θα μείνει δεύτερο χρόνο στη κατάψυξη και δεν θα έρθει στο Άργος!! !!!!

  2. Άμα μπορούν και βολοδέρνουν οι Αθηναίοι στις πλατείες χωρίς καμία συνέπεια.. μπορούμε κι εμείς. Τι, όχι;

    Τουλάχιστον εμείς κάτσαμε και λίγο μέσα. Δεν θα σώσω τη γριά μανούλα του κάθε Αθηναίου γκασμά ενώ εκείνος έχει περάσει 1 χρόνο καθημερινά “σωματική άσκηση – 6” με τη μασκούλα κάτω από τη μυτούλα για να τη πληρώνει ολόκληρη η Αργολίδα.

    Βαρεθήκαμε να νοιαζόμαστε για τους υπόλοιπους και εκείνοι για κανέναν.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button