home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Εντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Καιρός: Εντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης

Άνοδος της θερμοκρασίας αλλά και τοπικές βροχές σε συνδυασμό με αφρικανική σκόνη θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού για το Σάββατο 17 Απριλίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ένα μείγμα που θα επηρεάσει αρκετά την Ανατολική Πελοπόννησο, με την Αργολίδα ήδη να δέχεται τη γνωστή σκόνη εξ’ Αφρικής.

Βροχοπτώσεις θα έχουμε κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στα βορειοδυτικά σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η πρόγνωση του καιρού στην Πελοπόννησο έχει ως εξής:

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 και στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα νότια οι βροχές θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis