Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΠολιτισμόςΣημαντικό ανασκαφικό έργο στο Λουτράκι

Σημαντικό ανασκαφικό έργο στο Λουτράκι

Επίσκεψη κλιμακίου του ΥΠΠΟΑ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου στην Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου. Τι διαπίστωσαν.

Σχετικά

Περισσότερα

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Διδασκάλου συνοδευόμενος από την προισταμένη της ΔΙΠΚΑ κα. Έλενα Κουντούρη και την προϊσταμένη της ΕΦΑ Κορινθίας κ. Παναγιώτα Κασσίμη, επισκέφτηκε τον χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου (θέση: Κατουνίστρα).

Στο χώρο τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν η διευθύντρια της ανασκαφικής ομάδας της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου κ. Ζωή Ασλαματζίδου και ο κ. Κωνσταντίνος Τζιαμπάσης από τους βασικούς συνεργάτες της ανασκαφικής έρευνας, φυσικά μαζί τους ήταν ο κ. Σπύρος Καραβούλης, πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου και ο κ. Σωτήρης Πρωτοπάπας, η «ψυχή της ανασκαφικής προσπάθειας».

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γ. Διδασκάλου εξήρε την προσπάθεια της ανασκαφικής ομάδας και ανεφερε ότι θα σταθεί αρωγός στην σημαντική αυτή προσπάθεια για την ανάδειξη του τόσου σημαντικού ανασκαφικού έργου σε μια από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές επαύλεις του ελλαδικού χώρου, τοπόσημο για την πόλη του Λουτρακίου. Η προισταμένη της ΔΙΠΚΑ κα. Ε. Κουντούρη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ευταξία του χώρου αλλά και για την πορεία της αρχαιολογικής έρευνας της κ. Ζ. Ασλαματζίδου και των συνεργατών της.

Άλλωστε πρόσφατα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟΑ ενέκρινε την απαλλοτρίωση των αγροτεμαχίων και σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί και μια νέα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΥΠΠΟΑ για την συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας και ανάδειξης του τόσο σημαντικού μνημείου της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια