Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΚαλούν εργαζόμενους σε σύσκεψη στο Άργος

Καλούν εργαζόμενους σε σύσκεψη στο Άργος

To Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας προετοιμάζεται για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σχετικά

Περισσότερα

Κάλεσμα απευθύνει το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας προς τους εργαζόμενους του κλάδου, σε άλλα σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 19 Απριλίου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία θα γίνει φέτος την 4η Μαΐου.

Η σύσκεψη θα γίνει της Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 7μμ, στην πλατεία Ηφαίστου, στο Άργος.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

«Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ – ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα επιβάλλει νέουςπεριορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά. Οι “εξυπνάδες” ότι όλα θα γίνονται “μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος”, είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς δεν κυριαρχεί η “ελεύθερη βούληση” του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Απεργουμε στις 6 Μάη με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου, σε άλλα σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 19 Απρίλη – πλατεία Ηφαίστου, στις 7μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Άργους, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, κόντρα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και όσες συνδικαλιστικές ηγεσίες γιορτάζουν μαζί με την κυβέρνηση και την εργοδοσία την κατάργηση του 8ωρου.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ! ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια