home design

Αίγινα 1969: Εικόνες μιας άλλης εποχής από την παραλία στην Αγία Μαρίνα

Βρισκόμαστε στη παραλία Αγία Μαρίνα, στο νότιο τμήμα της Αίγινας, ενός νησιού του Σαρωνικού Κόλπου, στη κεντρική Ελλάδα, εν έτει 1969. Αρχικά, βλέπουμε πλάνα με τους λουόμενους, καθώς βουτούν από τα βράχια στη θάλασσα. Δυο νέοι άντρες κάνουν κανό, ενώ ένας μεγαλύτερος κολυμπά με ένα στρώμα θαλάσσης. Στη συνέχεια η κάμερα στρέφεται προς το μέρος της παραλίας, που είναι κατακλυσμένη από κόσμο. Ένα ζευγάρι μεγαλύτερης ηλικίας κουβεντιάζει κοιτώντας την θάλασσα, ενώ ένας νεαρός βουτά από τα βράχια στο νερό.

Έπειτα μεταφερόμαστε στην ταβέρνα πάνω από την παραλία, όπου δύο νεαρές γυναίκες κάθονται σε ένα από τα τραπέζια. Ακολουθούν πλάνα με τους λουόμενους που κολυμπούν. Οι δύο νεαρές κοπέλες αγναντεύουν τη παραλία, ενώ ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να βουτήξει στη θάλασσα. Έπειτα, βλέπουμε μια παρέα να κάθεται στους βράχους, απολαμβάνοντας τον ήλιο και δύο άντρες να διασκεδάζουν κάνοντας κανό.

Στην ταβέρνα βρίσκεται ένας φωτογράφος και κατόπιν, η κάμερα δείχνει την παρέα του κινηματογραφιστή που συζητούν καθισμένοι σε ένα από τα τραπέζια του μαγαζιού. Στο βάθος τα τουριστικά καραβάκια προσεγγίζουν την παραλία. Τρία κανό συναντιούνται μέσα στη θάλασσα, ενώ η παρέα του κινηματογραφιστή ξεκινά το φαγοπότι.

Ακολουθεί πλάνο με ένα αγκυροβολημένο καΐκι γεμάτο κόσμο, που βουτούν στα νερά. Τέλος, το καΐκι αναχωρεί τραβώντας πίσω του μια βάρκα.

Βίντεο: Aylon Film Archives

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version