Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021
Home design
ΑρχικήΠελοπόννησοςΑρκαδίαΘύματα του παγετού οι καλλιέργειες σε Μαντινεία και Τεγέα

Θύματα του παγετού οι καλλιέργειες σε Μαντινεία και Τεγέα

Την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ζητά ο δήμαρχος της Τρίπολης

Σχετικά

Περισσότερα

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε και στις πεδιάδες της Αρκαδίας ο απροσδόκητος απριλιάτικος παγετός. Χιλιάδες στρέμματα αμπέλια, αχλάδια, κεράσια και μήλα σε Μαντινεία και Τεγέα υπέστησαν σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.

Χθες, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μακαρούνη και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Αγγελόπουλο, επισκέφθηκαν τα κτήματα που επλήγησαν από τον παγετό στη δημοτική ενότητα Τεγέας.

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν προκάλεσαν ζημιές στις καλλιέργειες και καταστροφή στα δέντρα, γεγονός που διαπίστωσε επί τόπου ο δήμαρχος.

Συνομίλησε με αγρότες και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γίνει το συντομότερο δυνατόν η αντικειμενική αποτίμηση των ζημιών και η αποζημίωση των αγροτών.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος τόνισε: «η σοβαρότητα της κατάστασης προκύπτει από τις εκτιμήσεις των ίδιων των καλλιεργητών και είναι πλέον κατανοητό ότι βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση, που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ριβιέρα
Home design