home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνίαΕλλάδα

«Τυφώνας» σάρωσε 131 παραλίες της Πελοποννήσου

Τους καθαρισμούς απρόσιτων ακτών συνεχίζει απρόσκοπτα, ταξιδεύοντας όλο το χρόνο στις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας, το υπερσύγχρονο νορβηγικής κατασκευής πλοίο «Τυφώνας», μήκους 72 μέτρων – του μοναδικού επιχειρησιακού πλοίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Μέχρι σήμερα, η ομάδα του «Typhoon Project» έχει καθαρίσει περισσότερες από 1.453 παραλιακές περιοχές, σε βάθος μέχρι και 50 έως 100 μέτρων από την ακτογραμμή, στις Κυκλάδες και στο Βόρειο Αιγαίο, στον Σαρωνικό και στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στην Πελοπόννησο, απομακρύνοντας περισσότερα από 168.188 κιλά απορρίμματα.

Στην Πελοπόννησο έχουν καθαριστεί μέχρι τώρα 131 παραλίες, από τις οποίες έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 8 τόνοι (8.974 κιλά).

Ταυτόχρονα, ο «Τυφώνας» λειτουργεί ως ερευνητική βάση για επιστημονικές ομάδες που μελετούν τη θαλάσσια ρύπανση στη χώρα μας.

Για τη σημαντική συμβολή του στον καθαρισμό των ακτών της χώρας, το «Typhoon Project» απέσπασε πρόσφατα σημαντική διάκριση στα Lloyd’s List Greek Shipping Virtual Awards 2020, κατακτώντας το «Sustainability Award».

Στόχος του «Typhoon Project» είναι ο συνεχής καθαρισμός του συνόλου της ελληνικής ακτογραμμής και η απόδοση των ακτών, καθαρών πια, σε κατοίκους και επισκέπτες της χώρας.

Πρόσφατα, ο «Τυφώνας» σάρωσε μία-μία και τις ακτές του ακριτικού Αη Στράτη, μαζεύοντας από το μικρό αυτό ιστορικό νησί της εξορίας περισσότερους από 14 τόνους απορρίμματα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button