home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Κόκκινο πανί για τους λαϊκατζήδες

Με δωρεάν διάθεση προϊόντων (30 τόνους) στους καταναλωτές, ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία και μαύρες σημαίες στους πάγκους συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθείται για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών παραγωγοί και επαγγελματίες στη λαϊκή της Τούμπας.

«Θέλουμε να μείνει η λαϊκή αγορά όπως είναι τόσα χρόνια που λειτουργεί, με την επαφή που έχει ο κάθε πωλητής με τον πελάτη και να συνεχίσουμε να πουλάμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας προτέρημα», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λάζαρος Παυλίδης.

Το νομοσχέδιο που αποτελεί κόκκινο πανί για τους λαϊκατζήδες, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις «ανοίγει το παράθυρο για την είσοδο στις λαϊκές αγορές των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων, οι οποίες θα μπορούν να αποκτούν άδειες μέσα από πλειστηριασμούς που θα γίνονται οδηγώντας έτσι στον αφανισμό των μικρών παραγωγών που έχουν λίγα στρέμματα», επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» Γιώργος Λαβιδάς.

Γκιόλας: Να αποσυρθεί το εκτρωματικό σχέδιο νόμου

Με αφορμή την σημερινή απεργία των Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ένα σχέδιο νόμου που θα οδηγήσει στον αφανισμό τους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό των Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, που έχουν απέναντι τους μία ανάλγητη κυβέρνηση. Δέσμευση μας, να δώσουμε τη δική μας μάχη μέσα στη Βουλή για να μην περάσει ο νέος νόμος που οδηγεί τους βιοπαλαιστές των λαϊκών αγορών σε αφανισμό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει άμεσα να αποσύρει το εκτρωματικό σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με γνώμονα το συμφέρον των παραγωγών και των καταναλωτών.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι ποια επιχειρηματικά συμφέροντα θέλουν να βάλουν χέρι και στις λαϊκές αγορές και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί υπέρ τους;»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button