home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Ελλάδα

Το πέτρινο στολίδι της Μακεδονίας και ο Αρκτούρος

Το Νυμφαίο της Φλώρινας είναι γνωστό τόσο ως το “Πέτρινο στολίδι της Μακεδονίας” λόγο του εκπληκτικού κάλους του αλλά και ως ένα από τα πιο κρύα χωριά της πατρίδας μας λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται σε αυτό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε ότι φέτος τον χειμώνα το θερμόμετρο έδειξε έως και -19° και όπως μας είπαν και οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού ο φετινός χειμώνας θεωρείτε πως ηταν και σχετικά ήπιος σε σχέση με άλλες χρονιές καθώς το θερμόμετρο τις προηγούμενες χρονιές άγγιξε ακόμα και τους -25°

Στο Νυμφαίο όμως έχει βρει καταφύγιο και ο Αρκτούρος. Η γνωστή μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία είναι γνωστή για την προστασία που προσφέρει στις αρκούδες που ζουν στην Ελλάδα. Το έργο του Αρκτούρου γενικότερα στην προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος είναι τόσο σημαντικό και αναγνωρισμένο που η φήμη του είναι πολύ μεγάλη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η δράση του Αρκτούρου όμως δεν σταματά μόνο εκεί και αυτές είναι κάποιες ακόμα πληροφορίες για το πλούσιο έργο του.

Ο Αρκτούρος είναι μια Ελληνική μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οικολογική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Αρκτούρος υλοποιεί εθνικά και διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Βίντεο: Up Stories.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button