home design 800x400
home design 1170Χ320

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου: Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τον τραγικό θάνατο των τριών εργατών στην Ερέτρια της Εύβοιας, οι οποίοι εργάζονταν σε εργολάβο που έχει αναλάβει την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται «ξεχειλίζει την οργή και την αγανάκτηση μας».

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου:

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ώστε για πολλοστή φορά να μην θρηνούμε συναδέλφους εν ώρα εργασίας. Ο τραγικός θάνατος των τριών εργατών στην Ερέτρια της Εύβοιας, οι οποίοι εργάζονταν σε εργολάβο που έχει αναλάβει την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, ξεχειλίζει την οργή και την αγανάκτηση μας.

Δεν είναι πρώτη φορά που εργολαβικοί υπάλληλοι χάνουν τη ζωή τους εν ώρα δουλειάς, παρά το γεγονός ότι έχουμε κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, τις εργολαβικές αναθέσεις χωρίς ρήτρες αυστηρής τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας, για την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και το εάν και κατά πόσο παράλληλα οι εργολαβικές εταιρείες αφήνονται ανεξέλεγκτες ως προς την υψηλή εξειδίκευση που απαιτείται για πληθώρα εργασιών τέτοιου είδους.

Η διερεύνηση του θανάτου των τριών συναδέλφων πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, πρέπει να τιμωρηθούν. Οι αιτίες του δυστυχήματος πρέπει να δημοσιοποιηθούν και να υπάρξουν άμεσα οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση των ελέγχων και των ποινών για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των (υπ)εργολάβων.

Η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα πρέπει επιτέλους να κλείσει. Η μαύρη λίστα των παραβατικών επιχειρήσεων πρέπει να ανοίξει».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis