home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Αχαΐα

Κορωνοϊός-Πάτρα: Στέλνουν τις νοσηλείες ΜΕΘ στα Γιάννενα

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα περιστατικά covid-19 που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, από την Πάτρα, αφού τα νοσοκομεία της αχαΐκής πρωτεύουσας γέμισαν ασφυκτικά.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να «προωθήσει» ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου ανοίγουν έξι επιπλέον κλίνες ΜΕΘ.

Χθες Τρίτη 30/03 στις κλινικές covid στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν 105 ασθενείς, 27 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ένα παιδί στην παιδιατρική κλινική.

Στο γενικό νοσοκομείο της Πάτρας ο Άγιος Ανδρέας, νοσηλεύονταν 75 ασθενείς κορωνοϊού στις  κλινικές και 7 στη ΜΕΘ.

Κοκτέιλ μεταλλάξεων

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Τσίχλα στο thebest.gr αρκετά μεταλλαγμένα κρούσματα κορωνοϊού έδειξαν δείγματα που έφτασαν στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών και εστάλησαν στην Ακαδημία Αθηνών. Μάλιστα στα δείγματα δεν εντοπίστηκε μόνο η βρετανική μετάλλαξη του ιού, η οποία όπως φαίνεται έχει εξαπλωθεί αρκετά, αλλά και η ισπανική, η νοτιοαφρικανική καθώς και μία ευρωπαϊκή μετάλλαξη που αναπτύχθηκε κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μιλώντας στο thebest.gr, η  υπεύθυνη του Εργαστηρίου Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας-Αιμοδοσίας Αθανασία Μουζάκη ανέφερε:

 «Στείλαμε στην Ακαδημία Αθηνών για αλληλούχιση, 107 θετικά δείγματα της κοινότητας. Τα περισσότερα ήταν από το κέντρα υγείας βορείου και νοτίου τομέα Πατρών. Από εκεί και πέρα κάποια ήταν από τον Αστακό καθώς εκεί πήγαν άτομα από την Πάτρα τα οποία ήταν θετικά. Υπήρχε και ένα δείγμα από το Μεσολόγγι. Ο άνθρωπος είχε έρθει από την Αφρική και υποψιαστήκαμε ότι μπορεί να έχει την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Από αυτά τα 107 δείγματα, τα 82 ήταν μεταλλαγμένα. Όλα είχαν την βρετανική μετάλλαξη εκτός από πέντε. Από αυτά τα πέντε, τα τρία είχαν την ισπανική μετάλλαξη, ένα είχε μία ευρωπαϊκή μετάλλαξη η οποία αναπτύχθηκε στο δεύτερο κύμα. Στο δείγμα από το Μεσολόγγι βρέθηκε όντως η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button