home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Εξειδικευμένες προτάσεις Γεννηματά για Ταμείο Ανάκαμψης

Συνέντευξη Τύπου ΚΙΝΑΛ

Εξειδικευμένες προτάσεις για την διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης πρόκειται να καταθέσει το ΚΙΝΑΛ για κάθε περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου.

Αυτό θα γίνει αμέσως μετά την τριήμερη «ψηφιακή» περιοδεία της Προέδρου Φώφης Γεννηματά και στελεχών του Κινήματος, που ξεκινά τη Δευτέρα 29.03.2021 με ομιλία της στους κοινωνικούς, παραγωγικούς φορείς και σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Το απόγευμα της Κυριακής σε διαδικτυακή συνέντευξη στα Μέσα Ενημέρωσης της Πελοποννήσου ο εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης και ο Γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος μαζί με τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας αναφέρθηκαν στην «ψηφιακή» περιοδεία της Φώφης Γεννηματά.

Όπως δήλωσε ο Παύλος Χριστίδης απαντώντας σε ερώτηση του εκδότη του anagnostis.org Άκη Γκάτζιου «είναι η τελευταία πολύ μεγάλη ευκαιρία που έχει η χώρα μας να επενδύσει στην περιφέρεια διότι είναι περισσότερο θεματικά τα κριτήρια, παρά σχετίζονται με το πού θα πέσουν τα χρήματα. Επομένως, εάν οι Περιφερειακές Ενότητες καταστρώσουν σχέδια τα οποία είναι φιλοεπενδυτικά και δίνουν τη δυνατότητα να υπάρξουν χρήματα στην κάθε περιφέρεια, αυτό μπορεί να οδηγήσει και το κομμάτι της ψηφιακής οικονομίας και το κομμάτι της Πράσινης Ανάπτυξης σε ευκαιρίες, οι οποίες έχουν και αποτύπωμα το οποίο εισπράττουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει με τους φορείς που έχουν να καταθέσουν προτάσεις. Ο κος Χρηστίδης αναφερόμενος στο κόμμα του είπε ότι η Φώφη Γεννηματά θα αναφερθεί σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Πελοπόννησο.

Η δήλωση Χρηστίδη

Απόσπασμα από τη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ΚΙΝΑΛ στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Αργολίδας Λεωνίδα Κουτσογιάννη από την Αργολίδα έχουν κληθεί να συμμετέχουν τουλάχιστον 15 θεσμικοί φορείς, μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι κλπ. Ανάλογη συζήτηση με θεσμικούς φορείς πραγματοποιείται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου.

Η Φώφη Γεννηματά

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ζήτησε να έλθει στη Βουλή το ελληνικό πρόγραμμα για το Ταμείο Ανάκαμψης: «Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει λύσεις με προοπτική και η κυβέρνησή της οδηγεί σε οπισθοδρόμηση. Υπάρχει εναλλακτική λύση. Είναι ο προοδευτικός δρόμος που δείχνει το Κίνημα Αλλαγής» έχει δηλώσει η Φώφη Γεννηματά.

«Στόχος μας είναι μια νέα αντίληψη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Την εκφράσαμε με τις προτάσεις που παρουσιάσαμε από τον Σεπτέμβριο. Εμείς μιλάμε για ανάπτυξη με ισχυρή κοινωνική προστασία, μιλάμε για τις ανισότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, μιλάμε για την οικονομία που διασφαλίζει την εργασία. Δίνουμε έμφαση στη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία, αλλά με παραγωγή στον τόπο μας και εξαγωγές» τονίζει η κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι οι επενδύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγή.

Προτάσεις ΚΙΝΑΛ

Η κ. Γεννηματά έχει ιεραρχήσει τις κατανομές που πρέπει να γίνουν ως εξής:

  • Πρόσθετα άμεσα μέτρα για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να διατεθεί περίπου το 20% του προγράμματος.
  • Μέτρα κυρίως φορολογικά και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσα σε μια 2ετία από τώρα, με το 10% του προγράμματος, με την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων και την παροχή κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις, με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ολοκλήρωση δημόσιων και κοινωνικών υποδομών αλλά και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας, μέσα σε μια 3ετία από τώρα, με το 20% των πόρων του προγράμματος.
  • Κύριο βάρος στις επενδύσεις με στροφή στην παραγωγή, στην ανασυγκρότηση του αναπτυξιακού μοντέλου, στη μεταποίηση, στον τουρισμό, τη στήριξη για το μετασχηματισμό των ΜΜΕ, την αγροτική οικονομία, μέσα σε ένα 4ετές πρόγραμμα, με το 50% των πόρων του προγράμματος.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε να πάνε στις τσέπες των λίγων τα χρήματα αυτά, για να πλουτίσουν περισσότερο» επισημαίνει η κ. Γεννηματά και καλώντας την κυβέρνηση να συζητηθεί το θέμα του προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης, επειδή τα κονδύλια αυτά είναι ίσως η μεγαλύτερη και η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα και ξεπερνά τη θητεία της κυβέρνησης, που δεν έχει λευκή επιταγή για τη διαχείρισή του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis