home design

Καλαμάτα: Απάτες με το όνομα του Αντιδημάρχου

Πληθαίνουν οι απάτες με επιτήδειους που χρησιμοποιούν το όνομα κάποιου δημάρχου ή αντιδημάρχου προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους επαγγελματίες.

Θυμίζουμε πριν κάποιο καιρό την απάτη με τα ψάρια στο δήμο Τρίπολης ή και το κόλπο με το όνομα του αντιδημάρχου Βακαλόπουλου στην Καλαμάτα.

Οι αυτοδιοικητικοί έχουν πολλές φορές απευθύνει έκκληση στους επαγγελματίες να μην πιστεύουν εύκολα τα όσα ισχυρίζονται διάφοροι επιτήδειοι και να απευθύνονται στους ίδιους, ωστόσο και αυτή τη φορά, ένας απατεώνας από την Κόρινθο κατάφερε να ξεγελάσει έναν 43χρονο αρτοποιό στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα και όπως μεταδίδει το tharrosnews.gr ο επιτήδειος προσποιήθηκε τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Κληροδοτημάτων, Γιώργο Φάββα.

Στις 7 Οκτωβρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με 43χρονο αρτοποιό της Καλαμάτας και αφού του συστήθηκε ως αντιδήμαρχος Καλαμάτας, παρήγγειλε άρτο αξίας 870 ευρώ.

Η συμφωνία έκλεισε και ο δήθεν «αντιδήμαρχος», αφού ζήτησε λογαριασμό τραπέζης για να καταθέσει τα χρήματα, έστειλε εν συνεχεία στον αρτοποιό ψεύτικο καταθετήριο τράπεζας με το υποτιθέμενο ποσό αξίας των προϊόντων. Μόνο που σε εκ νέου επικοινωνία τού είπε ότι έγινε λάθος και κατατέθηκαν 7.830 ευρώ παραπάνω από αυτά που είχαν συμφωνηθεί. Ζήτησε, λοιπόν, την άμεση επιστροφή του ποσού για να διορθωθεί το λάθος και να μην εκτεθεί στο Δήμο. Ο αρτοποιός, δυστυχώς, πείσθηκε και έστειλε πίσω τα χρήματα, τα οποία φυσικά έκαναν φτερά!

Τον αντιλήφθηκαν

Την ίδια ημέρα, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, επιχείρησε να εξαπατήσει κι άλλον έναν αρτοποιό, αυτή τη φορά στην περιοχή της Θουρίας. Όμως, η απάτη του έγινε αντιληπτή και δεν ολοκληρώθηκε.

Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν και οι δύο περιπτώσεις. Όπως αποδείχτηκε, δράστης είναι ένας 49χρονος από την Κόρινθο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα αυτής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version