home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚορινθίαΑρκαδίαΜεσσηνίαΚοινωνίαΛακωνία

Πόσοι ασθενείς Covid νοσηλεύονται σε Ναύπλιο, Άργος, Τρίπολη, Κόρινθο, Σπάρτη, Καλαμάτα

Συνεχίζουν να ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου από τους ασθενείς Covid – 19 που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον κορωνοϊό δείχνουν ιδιαίτερα φορτωμένα τα νοσοκομεία της Αργολίδας και της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Παρασκευής, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 158 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ):

  • Νοσοκομείο Άργους 19
  • Νοσοκομείο Ναυπλίου 35
  • Παναρκαδικό Τρίπολης 26
  • Κορίνθου 46 (τα 7 σε ΜΕΘ)
  • Νοσοκομείο Σπάρτης 12
  • Νοσοκομείο Καλαμάτας 20 (το 1 σε ΜΕΘ).

Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το διήμερο 25 και 26 Μαρτίου καταγράφηκαν 105 κρούσματα (63 την Πέμπτη και 42 την Παρασκευή) με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 6.554. Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 30 ( 21 την Πέμπτη και 9 την Παρασκευή), στην Π.Ε. Αρκαδίας 14 (Πέμπτη 9 και Παρασκευή 5), στην Π.Ε. Κορινθίας 46 (Πέμπτη 22 και Παρασκευή 24), στην Π.Ε. Λακωνίας 6 (Πέμπτη 3 και Παρασκευή 3) και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 9 (Πέμπτη 8 και Παρασκευή 1).

Οι ιδιώτες γιατροί

Σταθεροποιημένη εμφανίζεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η κατάσταση αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που οι 13 περιφερειάρχες της χώρας μας είχαν το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκα Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, οι περιοχές της Περιφέρειας με “βαθύ κόκκινο” όπως η Αργολίδα, η Αρκαδία και η Κορινθία παρουσιάζουν σταθεροποίηση στον αριθμό των περιστατικών, ιδιαίτερα η δεύτερη. Όσον αφορά τη Μεσσηνία, η γενική κατάσταση αναφέρεται ως καλή αν και εμφανίζεται μια τάση για μικρή αύξηση περιστατικών. Σε καλό επίπεδο, τέλος, φαίνεται ότι βρίσκεται η Λακωνία.

Από όλες τις πλευρές τονίστηκε η ανάγκη για την συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα που εξαγγέλλονται για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, επισημάνθηκε η ικανοποιητική πορεία των εμβολιασμών και το σταδιακό “χτίσιμο” της ανοσίας, ενώ εξάρη ο ρόλος του δημόσιου συστήματος υγείας και η αυταπάρνηση των λειτουργών του, με τον περιφερειάρχη να προσθέτει ότι συμβολή σημαντική υπάρχει και από την πλευρά των ιδιωτών γιατρών οι οποίοι φροντίζουν όσους οικουρούν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button