home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΜεσσηνία

Καλαμάτα: Την είδε Κολοκοτρώνης και συνελήφθη

Πολεμικά κειμήλια χωρίς την απαραίτητη άδεια κατείχε ένας 43χρονος στην Καλαμάτα, ο οποίος συνελήφθη παραμονή της εθνικής επετείου από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Σε έρευνα που έγινε στο χρυσοχοείο του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 2 μονόκαννα εμπροσθογεμή πυροβόλα όπλα με εξωτερικές σφύρες, 1 εμπροσθογεμές πιστόλι με εξωτερική σφύρα, 1 γιαταγάνι 45 εκατ. και 1 μάσκουλο 26 εκατ. (κανονάκι με μπαρουτόβεργα).

Ολα τα προαναφερόμενα όπλα είναι μη λειτουργικά, ωστόσο, εκ του νόμου ο κάτοχός τους που την είδε …Κολοκοτρώνης, υποχρεούτο να έχει άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του.

Να σημειωθεί πως μετά από την τροποποίηση διατάξεων του νομοθετικού πλαισίου, οι κάτοχοι αδειών όπλων συλλεκτικών, ιστορικών ή οικογενειακών κειμηλίων, που οι άδειές τους είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες μέχρι και πριν από τις 8 Απριλίου 2016 και δεν είχαν προσκομίσει την βεβαίωση περί συλλεκτικότητας των όπλων τους -και περί απενεργοποίησής τους όπου απαιτούνταν-, υποχρεούνται να την υποβάλουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Μετά την καταληκτική ημερομηνία, οι άδειες θα ανακαλούνται και τα όπλα θα αφαιρούνται.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button