home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ευαγγελισμός Θεοτόκου ειδικών συνθηκών

Ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε να εορταστεί φέτος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπως είχαμε συνηθίσει από το 2019 και πριν, καθώς ούτε και πέρσι έγινε το πανηγύρι και το προσκήνυμα στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου. Μία μέρα που η πόλη έσφυζε από ζωή και παιδικά χαμόγελα, κινήθηκε σε υποτονικούς ρυθμούς σε έναν από τους φτωχότερους εορτασμούς της θρησκευτικής εορτής αλλά και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου που φέτος θα είχε ακόμα πιο πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού πραγματοποιήθηκε χωρίς πιστούς την παραμονή της εορτής, ενώ ανήμερα στις 7:00 το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία υπό τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την τιμή που έκανε να τελέσει τις ιερές ακολουθίες και ευχήθηκε του χρόνου να γιορταστεί η εορτή του Ευαγγελισμού με κάθε λαμπρότητα και με την παρουσία των πιστών.

Όποιος επιθυμούσε να ανάψει ένα κερί είχε τέσσερις μέρες στη διάθεσή του από ώρα 7.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ., φέροντες οπωσδήποτε μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων.

Στη συνέχεια οι πιστοί εισέρχονταν μέσα στον Ιερό Ναό, όπου υπήρχαν έξι ιερές εικόνες, με ξεχωριστό διάδρομο η κάθε μία, για να προσκυνήσουν μία και μόνο εικόνα, πριν αποχωρήσουν άμεσα από το χώρο, για την αποφυγή συνωστισμού.

Η παραμονή στον Ιερό Ναό είτε εσωτερικά, είτε στον προαύλιο χώρο απαγορευόταν για υγειονομικούς λόγους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis