Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΚορωνοϊός: Τσουνάμι εισαγωγών στα νοσοκομεία - Αντιστέκεται η Πελοπόννησος

Κορωνοϊός: Τσουνάμι εισαγωγών στα νοσοκομεία – Αντιστέκεται η Πελοπόννησος

Μικρή πτώση σε σχέση με χθες στους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό - 50 ασθενείς στην Αργολίδα και 51 στην Κορινθία - 6.356 οι προσβληθέντες στην Περιφέρεια - 40.000.000 ευρώ στη μάχη της πανδημίας.

Σχετικά

Περισσότερα

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίτη 23 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 165 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ). Στα νοσοκομεία της Αργολίδας, ο αριθμός των νοσηλευόμενων έφτασε συνολικά τους 50. Συνολικά ο αριθμός είναι μειωμένος σε σχέση με χθες, παρότι σε άλλες περιοχές της χώρας παρατηρήθηκε τσουνάμι εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 518 (ημερήσια μεταβολή +31,47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 482 ασθενείς.

Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό είναι 35 και στο Νοσοκομείο Άργους 15, στο Παναρκαδικό Τρίπολης οι νοσηλευόμενοι είναι 28, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 51 (οι 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 10 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 26 (ο ένας σε ΜΕΘ).

6.356 οι προσβληθέντες στην Περιφέρεια

Την Τρίτη 23 Μαρτίου (έως τις 3 το μεσημέρι) καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 89 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 6.356.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 27, στην Π.Ε. Αρκαδίας 6, στην Π.Ε. Κορινθίας 39, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 15.

40.000.000 ευρώ στη μάχη της πανδημίας

H πρώτη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής καταγραφής θεμάτων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου -που συστάθηκε μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα- με την αντίστοιχη επιτροπή της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 18 Μαρτίου με τηλεδιάσκεψη.

Στόχος της επιτροπής είναι να υπάρξει αντικειμενική καταγραφή των ζητημάτων που αφορούν στην υγεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να μπορεί ο κάθε αρμόδιος φορέας να έχει πλήρη γνώση για την κατάσταση που επικρατεί στην κάθε περιοχή.

Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην συνεδρίαση συμμετείχε ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, ενώ από την πλευρά των υπηρεσιών της Περιφέρειας συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας Και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο αναπληρωτής διευθυντής Σωτήρη Καμαρινόπουλο.

Συμμετείχαν ακόμα οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Αργολίδας Κωνσταντίνος Κατσαρός, Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογιός, Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, Λακωνίας Μαρία Τσιρώνη και Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης, καθώς επίσης η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργους Μαρία Σαρίδη, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Ανάργυρος Μαριόλης και ο συντονιστής δράσεων ΕΟΔΥ Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος.

Καίριος ο ρόλος της Περιφέρειας

Απ’ όλους επισημάνθηκε ο καίριος ρόλος που διαδραμάτισαν οι Περιφέρειες, όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία στην μάχη κατά του κορονοϊού κάλυψε ουσιαστικές ανάγκες, τόσο σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό -για τον οποίο διατέθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ-, όσο και σε προσωπικό, ούσα διαρκώς στο πλευρό φορέων, συλλόγων αλλά και του ΕΟΔΥ, όπου και όταν απαιτήθηκε, κάτι που θα συνεχίσει να πράττει.

Από τους συμμετέχοντες έγινε αναφορά στις νέες συνθήκες που έχουν προκληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, ενώ τονίστηκε πως θα πρέπει να υπάρξει διάλογος και με την κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το ισχύον νομικό καθεστώς, ώστε οι Περιφέρειες -και η Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα- να μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικότερο ρόλο στη διαχείριση όχι μόνο της πανδημίας, αλλά γενικότερα σε θέματα που αφορούν στην Υγεία, αντί να περιορίζονται σε απλή επικούρηση.

Μεταξύ των προτάσεων που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ήταν, α) η σύσταση νέου Υγειονομικού χάρτη της χώρας, β) η στελέχωση των νοσοκομείων και των λοιπών υπηρεσιών υγείας με μόνιμο προσωπικό βάσει των οργανογραμμάτων τους, γ) η γενικότερη ενίσχυση της δημόσιας υγείας, δ) η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας με πλήρη αξιοποίηση των επιστημονικών δομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ε) η υλοποίηση δράσεων προαγωγής της υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ριβιέρα
Home design