Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΚλαίνε στη Σπάρτη! Απίστευτο χαλάζι προκάλεσε κύμα καταστροφής μέσα σε λίγα λεπτά

Κλαίνε στη Σπάρτη! Απίστευτο χαλάζι προκάλεσε κύμα καταστροφής μέσα σε λίγα λεπτά

Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να προκληθεί ζημιά στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σπάρτης, κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς.

Σχετικά

Περισσότερα

Aπίστευτη χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης τη Λακωνία, με τους δρόμους και τα πεζοδρόμια να ασπρίζουν μέσα σε λίγα λεπτά. Σε αρκετά σημεία οι οδηγοί των αυτοκινήτων σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου για λόγους ασφαλείας.

Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να προκληθεί ζημιά στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σπάρτης, κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του flynews.gr που ακολουθεί, το χαλάζι στον νέο περιφερειακό δρόμο Σπάρτης, λίγο πριν το χωριό της Σκούρας, ήταν σφοδρή.

Παρέμβαση Αραχωβίτη

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τομεάρχης Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης ζητά άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ και όλων των διαθέσιμων εργαλείων.

Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρει: «Η πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση που χτύπησε πολλές περιοχές του Δήμου Σπάρτης σήμερα Τρίτη, 23 Μαρτίου, ήταν τέτοια, από άποψης έντασης και έκτασης, που φαίνεται ότι προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες, κυρίως της ελιάς.

Μετά από μία δύσκολη παραγωγική χρόνια, τόσο από άποψη ποσότητας όσο και τιμών για την ελαιοκαλλιέργεια στην περιοχή, εν μέσω πανδημίας, ήρθε και η σφοδρή χαλαζόπτωση να ολοκληρώσει την εικόνα καταστροφής.

Καλούμε άμεσα τον ΕΛΓΑ αλλά και το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων με τις υπηρεσίες του, να χαρτογραφήσει άμεσα, με επιτόπιες επισκέψεις, την περιοχή που χτυπήθηκε και να ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr