home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΛακωνία

Κλαίνε στη Σπάρτη! Απίστευτο χαλάζι προκάλεσε κύμα καταστροφής μέσα σε λίγα λεπτά

Aπίστευτη χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης τη Λακωνία, με τους δρόμους και τα πεζοδρόμια να ασπρίζουν μέσα σε λίγα λεπτά. Σε αρκετά σημεία οι οδηγοί των αυτοκινήτων σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου για λόγους ασφαλείας.

Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να προκληθεί ζημιά στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σπάρτης, κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του flynews.gr που ακολουθεί, το χαλάζι στον νέο περιφερειακό δρόμο Σπάρτης, λίγο πριν το χωριό της Σκούρας, ήταν σφοδρή.

Παρέμβαση Αραχωβίτη

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τομεάρχης Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης ζητά άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ και όλων των διαθέσιμων εργαλείων.

Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρει: «Η πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση που χτύπησε πολλές περιοχές του Δήμου Σπάρτης σήμερα Τρίτη, 23 Μαρτίου, ήταν τέτοια, από άποψης έντασης και έκτασης, που φαίνεται ότι προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες, κυρίως της ελιάς.

Μετά από μία δύσκολη παραγωγική χρόνια, τόσο από άποψη ποσότητας όσο και τιμών για την ελαιοκαλλιέργεια στην περιοχή, εν μέσω πανδημίας, ήρθε και η σφοδρή χαλαζόπτωση να ολοκληρώσει την εικόνα καταστροφής.

Καλούμε άμεσα τον ΕΛΓΑ αλλά και το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων με τις υπηρεσίες του, να χαρτογραφήσει άμεσα, με επιτόπιες επισκέψεις, την περιοχή που χτυπήθηκε και να ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button