home design 800x400
home design 1170Χ320

Self Test: Τι θα κάνετε αν βγείτε θετικοί στο τεστ κορωνοϊού

Rapid test

Τα self tests είναι τα νέα εργαλεία που ρίχνει η κυβέρνηση στη μάχη για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα ατομικά τεστ δίνονται στα φαρμακεία δωρεάν και κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ένα κάθε εβδομάδα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό;

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αρμόδιος για τα θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε πως θα υπάρχει μια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί ώστε να προμηθεύουν δωρεάν τους πολίτες το rapid τεστ κορωνοϊού. «Θα ελέγχουμε την περιοδικότητα της προμήθειας. Θα δίδονται 4 δωρεάν τεστ το μήνα στους πολίτες» σημείωσε.

Τι θα πρέπει να κάνει ο πολίτης μόλις βγει θετικός

«Θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα στον πολίτη να δηλώνει ότι είναι θετικός, γιατί αυτό θα είναι το προαπαιτούμενο, για να μπορέσει να κάνει rapid test σε δημόσια δομή υγείας από επαγγελματία υγείας, ώστε να είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα. Θα μπαίνουμε στην πλατφόρμα θα δηλώνουμε ότι είμαστε θετικοί, η πλατφόρμα θα μας δίνει το οκ, για να μπορούμε να πάμε για τον επανέλεγχο» δήλωσε.

«Με τον επανέλεγχο στη δημόσια δομή υγείας αυτός που έχει βγει θετικός θα έχει δυνατότητα άδειας από τη δουλειά του και όσων προβλέπεται» πρόσθεσε.

«Είμαστε η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά που δίνουμε τη δυνατότητα αυτή δωρεάν».

Τι θα συμβεί αν κάποιος βγει θετικός και δεν το δηλώσει

Αν κάποιος βγει θετικός στον ιό και δεν το δηλώσει, κάτι που ευχήθηκε να μη συμβεί. «Υπάρχει η πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός και να μη το δηλώσει. Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει κανείς που να λειτουργήσει έτσι και ότι όποιος βγει θετικός θα ακολουθήσει τα πρωτόκολλα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis