Home design
home design

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Μία Καλαματιανή αρχισμηνίας συμπαρουσιάστρια του Αλιάγα

Με επίσημους ηγέτες στην εξέδρα, με μάσκες και αποστάσεις, χωρίς την παρουσία πολιτών, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Μαθητικές παρελάσεις δεν θα γίνουν, λόγω κορωνοϊού. Η παρέλαση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί παρουσία ηγετών και προσωπικοτήτων καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, όλα αυτά βέβαια υπό τη σκιά της πανδημίας κι αυτό σημαίνει και αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στην παρέλαση έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν στη χώρα μας ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ την Πέμπτη επιβεβαίωσε την παρουσία του και ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, με τη συζύγό του, Βλαντλένα. O Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ, ενημέρωσαν την Παρασκευή πως, τελικά, δεν θα παρευρεθούν, εξαιτίας της επείγουσας κατάστασης που επικρατεί στη Γαλλία με την πανδημία.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο, ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν μετά από διαδοχικές συσκέψεις, θα ισχύσουν την ημέρα της παρέλασης αλλά και την παραμονή.

Το σχέδιο της αστυνομίας προβλέπει την από αέρος επιτήρηση του κέντρου της Αθήνας από ελικόπτερο και drones καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται «κρυμμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ αλλά και πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κεντρικά κτίρια θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σχεδόν σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα θα υπάρχουν πεζές περιπολίες.

Μία Καλαματιανή στο πλευρό του Αλιάγα

Βασικός παρουσιαστής της τηλεοπτικής μετάδοσης της παρέλασης της 25ης Μαρτίου θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος – παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στο Παρίσι.

Συμπαρουσιάστρια του Αλιάγα, θα είναι η Σοφία Κορμά, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από την Καλαμάτα και σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια την εκπομπή «Αρετή και Τόλμη» στην κρατική τηλεόραση.

https://www.youtube.com/watch?v=x6M4PMgAOrM&t=8s

Τι έχει προγραμματιστεί

Προχθές το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, «δεν θα είναι μόνον τα αμερικανικά F-16 μαζί με τα γαλλικά Rafale και τα ελληνικά F-16 και Mirage που θα περάσουν πάνω από την παρέλαση, είναι και το αμερικανικό γιγαντιαίο αεροπλάνο KC-35 εναέριου ανεφοδιασμού που σταθμεύει στη Σούδα. Θα τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Την ίδια ώρα όλα τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν σχεδόν ταυτόχρονα από τις βάσεις τους και θα πετάξουν τιμητικά πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις. Και στη θάλασσα θα πείτε; Πολεμικά πλοία των Αμερικανών, των Ρώσων, των Γάλλων και των Βρετανών θα δέσουν σε ελληνικά λιμάνια. Δεν γνωρίζω εάν το αμερικανικό πολεμικό θα δέσει δίπλα από το ρωσικό (που εάν συμβεί κάτι τέτοιο το ελληνικό λιμάνι έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο), αλλά τέτοια σύναξη πολεμικών πλοίων είχε να ξαναγίνει από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου».

Οι 15 ιππείς των Τεθωρακισμένων

Ο Βηματοδότης αναφέρει ακόμα πως «για πρώτη φορά θα παρελάσουν και ιππείς, με άλογα της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων. Συνολικά θα παρελάσουν 15 ιππείς φορώντας στολές του 1821, των βαλκανικών πολέμων και στολές από τον Α και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και σύγχρονες στολές. Θα κρατούν ιστορικές σημαίες από τους αγώνες του έθνους».

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η παρέλαση θα τηρηθούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και «το θέαμα θα γεμίσει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι στο Σύνταγμα δεν θα βρεθεί κόσμος για να παρακολουθήσει την παρέλαση από κοντά, καθώς δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί συγχρωτισμός και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση. «Δεν θα είναι κάλεσμα προς τον κόσμο να βρεθεί εκεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis