home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Δεν απέμεινε τίποτα από τον φίκο στην Πλατεία Καποδίστρια

Εξαφανίστηκε ο μεγάλος φίκος της πλατείας Καποδίστρια στο Ναύπλιο, λίγα 24ωρα μετά το δημοσίευμα που επισήμαινε ότι οι ρίζες του δέντρου έχουν βγει στο έδαφος και έχουν ανασηκώσει τις πλάκες και το επίπεδο της πλατείας. Η τεράστια ρίζα του απομακρύνθηκε πλέον από το σημείο και σκεπάζουν με πλακάκια την πλατεία εκεί όπου υπήρχε το δέντρο.

Όπως είχε επισημάνει σε άρθρο του ο αρχαιολόγος Χρήστος Πιτερός είναι παντελής η απουσία αισθητικής και φροντίδας της συγκεκριμένης πλατείας, που παραμένει εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένη, δεδομένου μάλιστα ότι σε λίγες μέρες (25 Μαρτίου) θα γίνει ο επίσημος εορτασμός του 2021.

Το πρωί της Τετάρτης μηχάνημα ξερίζωσε τον φίκο και πλέον ο χώρος στον οποίο βρίσκεται ο ανδριάντας του Ιωάννη Καποδίστρια αλλάζει.

Να σημειωθεί ότι κάτω από την πλατεία Καποδίστρια περνά το Ενετικό τείχος της πόλης.

Σχόλια

8 απαντήσεις

  1. Βαλτε τσιμέντο και πλακακια παντου..Βγαλατε ενα υπεροχο δέντρο αντι να προσαρμοσετε την πλατεια γύρω του….Πετσοκόψτε και τα υπολοιπα…

  2. Γιώργος Λ

    Τουλάχιστον μη μας πουλάτε το παραμύθι ότι αγαπάτε το περιβάλλον

  3. Παναγιώτα

    Έχουν κόψει όλα τα δέντρα σε όλοι την πόλη σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει καθόλου πράσινο μόνο τσιμέντο.κοψατε το μεγάλο 🌲 γιατί δεν φυτεύεται καινούργια?

  4. Ο Δήμος έχει κόψει ή ξεριζώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πράσινου της πόλης.Μήπως είναι και αυτό μέρος του project αναβάθμισης του Ναυπλίου; Ντροπή για εσάς κρίμα για εμάς

  5. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΧΥΓΙΑΝΝΗ

    Ντροπή! Ξεκίνησαν από το υπέροχο δασύλλιο απέναντι από το δρόμο της λαϊκής που υπήρξε μια από τις ωραιότερες λαϊκές αγορές στο παρελθόν για να φτιάξουν τι; Ένα υποτιθέμενο σκηνικό θέασης της πόλης που μόνο όμορφο δεν το λες! Και συνεχίζουν ακάθεκτοι! Σε μια εποχή που η αρμονική συνύπαρξη αστικού και φυσικού περιβάλλοντος είναι το απόλυτο ζητούμενο. Κι όλα αυτά για να δείχνουν έργο ενώ τα θέματα του βιολογικού, του σκουπιδότοπου της Καραθώνας και του εργοστασίου του πυρηνέλαιου παραμένουν άλυτα!@#!?

  6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΚΟΣ

    Δεν μπορειται να διαμορφώσετε το χώρο γύρω από δέντρο να κάθεται ο κόσμος κάτω από την σκιά του!!! Ντροπή στο Δήμαρχο και σε όσους ευθύνονται για την κακοποίηση της εικόνας της πόλη μας.

  7. Εγκληματιες ειστε…Σε ολες τις αλλες πολεις τεραστια Δεντρα, Πρασινο και στοχευμενες λυσεις, παγκακια κατω απο αυτα…Εγλκληματιες ειστε κυριοι..

    1. Ναύπλιο, πόλη για να ζεις.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis