home design 800x400

Μεγάλη ζήτηση για τις ελιές Καλαμών, με τιμές συμφέρουσες για τους αγοραστές

Η ελληνική αγορά ελαιολάδου κινείται σε ομαλούς ρυθμούς δείχνοντας σημάδια ωριμότητας. Φαίνεται πως όσοι έχουν αρκετά και καλών ποιοτήτων λάδια κρατούν μεν ένα σημαντικό μέρος τους, όμως δεν παύουν να εφοδιάζουν την αγορά με έστω και περιορισμένες συνεχείς πωλήσεις.

Έτσι οι τιμές παραμένουν περίπου στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, με τη Μεσσηνία 2,70-2,80 (και το ΠΟΠ αρκετά παραπάνω), την Λακωνία 2,80-3,00 και την Κρήτη 2,80-2,90€/κιλό (πάντοτε για καλά έξτρα, τιμή βυτίου ex-factory).

Ελιές Καλαμών

Μεγάλη ζήτηση καταγράφουν οι ελιές Καλαμών όπου προφανώς οι αγοραστές εκτιμούν την εξαιρετική φετινή τους ποιότητα σε συνδυασμό με τις συμφέρουσες, για τους αγοραστές, τιμές (0,90-0,95€/κιλό) ενώ οι παραγωγοί επιδιώκουν να αδειάσουν τις κάδες τους μαζί με τις περυσινές (0,85-0,90€/κιλό). Επίσης ισχυρή ζήτηση καταγράφουν και οι βιολογικές καλαμών (1,20-1,30 €/κιλό), όπως επίσης και οι σχετικά δυσεύρετες φυσικές μαύρες Αμφίσσης. Άλλωστε, σαρακοστή έχουμε, αν και η ελληνική κατά κεφαλήν κατανάλωση βρίσκεται πολύ πίσω από την τετραπλάσια ισπανική.

Με πληροφορίες από olivenews.gr

Σχόλια

Exit mobile version