home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Lockdown: Σήμερα οι αποφάσεις για μερική άρση

Όπως όλα δείχνουν η σημερινή συνεδρίαση των ειδικών για την πανδημία θα φέρει αποφάσεις για τη μερική άρση του lockdown, παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες. Οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά θα αφορούν κυρίως στην απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα και την αναπροσαρμογή των μέτρων.

Ηδη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε χαλάρωση των  μέτρων σε συνέντευξή του στο CNN, ενώ χθες 18/3 στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο ότι οι αλλαγές που εξετάζονται πρόκειται  για «βαλβίδα αποσυμπίεσης και εκτόνωσης» των πολιτών.

Αλλαγές στις μετακινήσεις

Πιο συγκεκριμένα οι προσαρμογές θα αφορούν στην κατάργηση του ορίου μετακινήσεων των δύο χιλιομέτρων (για τον κωδικό 6 που ισχύει τώρα) και την αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα (από τις 7 το απόγευμα στις 9), άνοιγμα των κομμωτηρίων, αλλά και των αρχαιολογικών χώρων.

Η προσαρμογή αυτή στα μέτρα κρίνεται απαραίτητη από την κυβέρνηση και λόγω της ψυχολογικής  κούρασης των πολιτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται. Η  παραμονή σε εξωτερικούς χώρους έχει στόχο να βοηθήσει τον κόσμο να αποφορτιστεί χωρίς ωστόσο να επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας.

Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι

Σε κάθε περίπτωση, με τα κρούσματα να «αγγίζουν ταβάνι» το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση θέλει να πάει με μικρά και σταθερά βήματα στο άνοιγμα της αγοράς. Το πρώτο βήμα το άνοιγμα των κομμωτηρίων. Η πιθανότερη ημέρα επαναλειτουργίας στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής είναι η Δευτέρα, όπου το άνοιγμα φυσικά θα γίνει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Όπως και στο προηγούμενο lockdown, τα κομμωτήρια είχαν ανοίξει πρώτα από την αγορά και, όπως φάνηκε, δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας.

Προς άνοιγμα ωστόσο πάνε και οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ και τα δικαστήρια αναμένεται να ανοίξουν άμεσα μετά την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το επόμενο βήμα, αναμένεται να είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, κάτι το οποίο έχουν τονίσει σε κυβέρνηση, αλλά και οι ειδικοί πως αποτελεί προτεραιότητα και τον Απρίλιο και θα ακολουθήσουν τα σχολεία και αμέσως μετά η εστίαση και άλλες δραστηριότητες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button