home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Lockdown: Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Αργολίδα αλλά όχι με τα ίδια μέτρα

Τα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής 19/3 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως αναμενόταν η Αργολίδα παραμένει στο καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), τουλάχιστον μέχρι και τις 29 Μαρτίου, αλλά όχι με τα ίδια μέτρα, καθώς το lockdown χαλαρώνει ελαφρώς.  

Την ίδια στιγμή το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει άλλα 21 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 39.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 20 Μαρτίου:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.
  • Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρων περιποίησης άκρων (μανικιούρ – πεντικιούρ) από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας στις εκκλησίες με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Τέλος, επιτρέπεται το ψάρεμα -ερασιτεχνική αλιεία- για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 με sms στο 13033.

Δωρεάν rapid test από τα φαρμακεία

Δωρεάν rapid test κορωνοϊού από τα φαρμακεία θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες, όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο.

O σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χορήγηση δωρεάν τεστ, που ο καθένας θα μπορεί να προμηθεύεται από τα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ του. Ο καθένας θα μπορεί να παίρνει δωρεάν έως τέσσερα το μήνα, ένα για κάθε εβδομάδα. Θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από τα τέλη Μαρτίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button