home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κορινθία

Κόρινθος: Ανακυκλώθηκαν 36,5 τόνοι ενδυμάτων

Οι «κόκκινοι κάδοι» που μπήκαν στην καθημερινότητα των Κορινθίων τον Μάιο του 2020, κατάφεραν να πείσουν τους κατοίκους για τη χρησιμότητά τους και σε διάστημα 7 μηνών ανακυκλώθηκαν μέσω αυτών 36.5 τόνοι ενδυμάτων και παπουτσιών.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν, για αρχή, σε σημεία της πόλης της Κορίνθου προκειμένου να καταγράψουν την ανταπόκριση των πολιτών και την συμμετοχή τους σε αυτό το είδος της ανακύκλωσης.

 Η «κόκκινη» ανακύκλωση είναι επωφελής προς το περιβάλλον αφού τα είδη αυτά δεν καταλήγουν στα σκουπίδια, ανταποδοτική προς την κοινωνία αφού προσφέρει μεγάλο μέρος των ενδυμάτων και υποδημάτων που συγκεντρώνονται σε πολίτες που τα έχουν ανάγκη, ανταποδοτική προς το δήμο Κορινθίων αποδίδοντας στο κοινωνικό παντοπωλείο του χρηματικό ποσό κάθε μήνα αλλά και ποσότητα ειδών για την κάλυψη ενδεχόμενων αναγκών σε δημότες του.

«Σήμερα ένα χρόνο σχεδόν μετά» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου «τα στοιχεία που κοινοποιεί η εταιρία στο δήμο, μας προσδίδουν μεγάλη ικανοποίηση.  36,55 τόνοι ενδυμάτων και υποδημάτων συγκεντρώθηκαν από τους 20 κάδους της Κορίνθου σε διάστημα 7 μόλις μηνών, το διάστημα Μάιος 2020- Δεκέμβριος 2020.

Διαβάστε ακόμα

Το 2021 είναι βέβαιο πως τα νούμερα αυτά θα είναι αυξημένα. Από τη συνείδηση ανακύκλωσης που έχουν οι δημότες. Από την ευαισθησία και την διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο αφού μεγάλο μέρος από τα ρούχα και παπούτσια, όσα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, διατίθενται σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Από την βούληση του δήμου Κορινθίων να αναπτύξει στο έπακρον την ανακύκλωση κάθε μορφής», καταλήγει.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button