home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Ασφυξία στα νοσοκομεία της Πάτρας

|

Χρόνος ανάγνωσης

4 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κορωνοϊός: Ασφυξία στα νοσοκομεία της Πάτρας
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Ασφυξία επικρατεί στα νοσοκομεία της Πάτρας καθώς ο κορωνοϊός χτυπά αλύπητα την αχαϊκή κοινωνία. Στο Νοσοκομείο του Ρίου η κατάσταση είναι δραματική με τα περιστατικά κορωνοϊού που χρειάζονται νοσηλεία.

Μάλιστα, είναι τέτοια η κατάσταση που από σήμερα το πρωί Πέμπτη 18/03 μπαίνει στη μάχη και 5η κλινική κορωνοϊού για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες όσων χρειάζονται νοσηλεία.

Συνολικά στην Πάτρα, όπως αναφέρει το tempo24 ο αριθμός των νοσηλευομένων αγγίζει τους 211, με τους 31 από αυτούς να βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

126 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου εκ των οποίων οι 21 είναι περιστατικά της Εντατικής.

Ανάμεσα στους τελευταίους και η 23χρονη μητέρα του πρόωρου νεογνού, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” 85 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό ενώ 10 από αυτούς βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, οι γιατροί συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά και εντατικά την εξέλιξη της υγείας της 15χρονης από το Αγρίνιο, που εμφάνισε οξεία μυοκαρδίτιδα, του 5 μηνών βρέφους που διακομίστηκε (επίσης από το Αγρίνιο) με πνευμονία, αλλά και του μόλις λίγων ημερών νεογνού που γέννησε πρόωρα η 23χρονη η οποία νοσηλεύεται στην Εντατική.

Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Χαρακτηριστικό της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το Σύστημα Υγείας στην Πάτρα είναι ότι σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε δωμάτιο της Παθολογικής κλινικής.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στην ανακοίνωσή του ζητά την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, ενώ καλεί σε νέα συγκέντρωση στην 6η ΥΠΕ αύριο Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει με τις ζωές μας! Συνεχίζει να αδιαφορεί για τα άμεσα αιτήματα 85 σωματείων, συλλόγων και φορέων της Πάτρας που όλο αυτό το διάστημα απαιτούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της ζωής και της υγείας μας. 

Παρά τις συνεχόμενες καταγγελίες και την κραυγή αγωνίας των υγειονομικών που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της πόλης μας. Η κατάσταση είναι πλέον τραγική και επικίνδυνη στα Νοσοκομεία της Πάτρας και ενέχει κινδύνους για την ίδια τη νοσηλεία των ασθενών.

Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου είναι κατειλημμένες όλες οι κλίνες ΜΕΘ COVID-19 (20/20 ΜΕΘ COVID και 5/5 ΜΑΦ COVID). Την ίδια στιγμή είναι γεμάτη (6/6) η ΜΕΘ για περιστατικά εκτός COVID που μεταφέρθηκε το προηγούμενο διάστημα στα χειρουργεία του Νοσοκομείου, ενώ δύο ασθενής είναι διασωληνωμένοι σε δωμάτιο της Παθολογικής κλινικής. Το νοσοκομείο έχει πια μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου, έχουν καταργηθεί τα τακτικά και απογευματινά ιατρεία, χειρουργεία γίνονται μόνο τα επείγοντα, τέσσερεις κλινικές (Οφθαλμολογική – ΩΡΛ, Ά Παθολογική, Β΄ Παθολογική και Δερματολογική) έχουν μετατραπεί σε κλινικές COVID και τις τελευταίες ώρες ετοιμάζουν την Υπομονάδα Εφραγμάτων με αρνητική πίεση, ώστε να γίνει ΜΕΘ COVID με 6 κλίνες.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα, όπου κάθε μέρα γίνονται δεκάδες εισαγωγές ασθενών με COVID, 9/9 ΜΕΘ για COVID είναι κατειλημμένες, ενώ γεμάτη είναι και η ΜΕΘ (7/7 κλίνες) με περιστατικά εκτός COVID. Και εδώ, τις τελευταίες ώρες, όπως – όπως, ετοιμάζεται χώρος αρνητικής πίεσης για άλλες 5 κλίνες ΜΕΘ, ενώ διάφορες κλινικές έχουν μετατραπεί αποκλειστικά σε κλινικές COVID.

Την ίδια ώρα τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας με μετακινήσεις προσωπικού και γιατρών από τις ΤΟΜΥ προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο εμβολιασμού με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται άλλα περιστατικά και χιλιάδες ραντεβού να έχουν ακυρωθεί.

Και όλα αυτά τη στιγμή που συνεχίζεται η επικίνδυνη και αυξανόμενη διασπορά του κορονοϊού στην Αχαΐα και ειδικά στην Πάτρα, εκατοντάδες εργαζόμενοι νοσούν.

Για την παραπάνω κατάσταση την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ που εδώ και ένα χρόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας, αφού κριτήριό της είναι η κερδοφορία των λίγων. Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού.

Φτάνει πια αυτή η κατάσταση! Τώρα είναι η ώρα, τώρα είναι ανάγκη να βγούμε μπροστά. Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού Θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων χωρίς καμία αποζημίωση και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολιασμού.
  • Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας.
  • Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Άμεση δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής με βάση και τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα συγκέντρωση στην 6η ΥΠΕ την Παρασκευή 19 Μάρτη 2021, στις 12:00μ, απαιτώντας την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους και φορείς που υπογράφουν την Επείγουσα Ανοιχτή Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας να πάρουν μαζικά μέρος».

Σχόλια

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis