home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένη 23χρονη που γέννησε πρόωρα στην Πάτρα

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Δύσκολες ώρες για μια 23χρονη και την οικογένειά τους στην Πάτρα, που αφού νόσησε με κορωνοϊό αναγκάστηκε να φέρει πρόωρα στον κόσμο το μωρό της και μετά να διασωληνωθεί η ίδια.

Η 23χρονη σύμφωνα με όσα αναφέρει του ρεπορτάζ του newsit.gr, βρίσκεται διασωληνωμένη στο  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου νοσηλεύεται και το μωρό της, το οποίο γεννήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (16.03.2021) με πρόωρη καισαρική.

«Κάνανε προσπάθειες αρκετές, της έβαλαν οξυγόνο. Προσπάθησαν όλοι οι γιατροί, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε να της πάρουν το παιδάκι για να τη διασωληνώσουν» δηλώνει ο πεθερός της άτυχης γυναίκας στο Live News.

Ήταν μόλις 8 μηνών έγκυος η 23χρονη Κωνσταντίνα όταν της ανακοίνωσαν οι γιατροί πως πρέπει να προχωρήσουν σε πρόωρο τοκετό καθώς, η πνευμονία που της προκάλεσε ο κορωνοϊός έθετε πλέον σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική της ζωή, αλλά και του μωρού που κυοφορούσε.

«Είναι μια γυναίκα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Ήταν σε τελειόμηνη φάση εγκυμοσύνης. Εντούτοις προσβλήθηκε από κορωνοϊό, έκανε μια βαριά πνευμονία. Δυστυχώς μπήκε επειγόντως σε τοκετό προκειμένου να σωθεί και το έμβρυο αλλά και η ζωή της και παραμένει διασωληνωμένη σε ΜΕΘ σε αρκετά βαριά κατάσταση», εξήγησε η Καρολίνα Ακινοσόγλου, υπεύθυνη της κλινικής Covid19 στο νοσοκομείο του Ρίου Πατρών.

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, μίλησε για την κατάσταση υγείας της 23χρονης και του μωρού της.

«Το παιδί είναι καλά. Διασωληνώθηκε αλλά λόγω της προωρότητας. Το έχουμε αποδιασωληνώσει από το μεσημέρι. Είναι σε καλή κατάσταση. Η 23χρονη είχε πνευμονία και είναι στην Μονάδα. Κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί που εγκυμονεί είναι πολύ σπάνια. Το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό θα είναι αρνητικό στον κορονοϊό. Στην παιδιατρική κλινική είχαμε πάρα πολλά κρούσματα. Τώρα έχουμε δύο θετικά κρούσματα και δύο ύποπτα και ένα στο Παίδων που έχει περάσει τον ιό και παρουσίασε μια μικρή επιπλοκή», δηλώνει ο γιατρός.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis