home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μάνη: Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός που προτείνει για διακοπές ο Guardian

Τη Μάνη μεταξύ άλλων εννέα προορισμών προτείνει η βρετανική εφημερίδα Guardian ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό για διακοπές μετά την πανδημία.

Στον κατάλογο που προτείνει η έγκριτη εφημερίδα, σημειώνει ότι οι προορισμοί δεν συγκεντρώνουν μαζικά πλήθη τουριστών και είναι ιδανικοί για τη μετά κορωνοϊού εποχή.

Στην ίδια λίστα βρίσκονται και τα Κύθηρα, ως ένας αγαπητός και διακεκριμένος προορισμός για διακοπές στη χώρα μας.

Κύθηρα

Στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας τονίζεται ιδιαίτερα η έννοια της φιλοξενίας και πώς αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, ενώ η αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι σε αυτά τα μέρη τα πράγματα γίνονται με μεράκι, αγάπη και ψυχή. 

Αναλυτικά, η λίστα της Guardian περιλαμβάνει τους εξής: προορισμούς: Άνδρος, Εύβοια, Γαλαξίδι, Φολέγανδρος, Λέρος, Κύθηρα, Αστυπάλαια, Σύρος, Πήλιο, Μάνη.

παραλίες Κάποι και Έξω Κάποι στη Μάνη

Στην επιμέρους αναφορά για τη Μάνη η εφημερίδα σημειώνει: «Στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, με άγρια ομορφιά που θυμίζει μερικές φορές την Τοσκάνη. Τα μεσαιωνικά φρούρια και τα χωριά με τα πέτρινα σπίτια, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο».

Αντίστοιχα για τα Κύθηρα γράφει: «Γενέτειρα της Αφροδίτης, αυτό το νησί στα νότια της Πελοποννήσου τιμά το όνομα της θεάς. Καταρράκτες, φαράγγια, μεσαιωνικό φρούριο, παραλίες – τα έχει όλα. Και επειδή το να φτάσετε εκεί μοιάζει σαν να ταξιδεύετε στο τέλος της Γης – προσφέρει επίσης μια αίσθηση περιπέτειας. Μπορείτε να πετάξετε από την Αθήνα σε 45 λεπτά, αλλά αν αποφασίσετε να πάτε οδικώς θα κάνετε τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα και μια σύντομη διαδρομή με το φέρι από την Νεάπολη».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis